HAYATA SAYGI DURUŞU

HAYATA SAYGI DURUŞU

Hatay’ın Antakya ilçesinde yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla farkındalık kampanyası düzenlendi.Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya, “Bazen sürücü, bazen yayayız ve hayatı birlikte yaşıyoruz. Hayatın her noktasında olduğu gibi trafikte de birbirimizin haklarına saygı göstereceğiz” dedi.

Trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için İçişleri Bakanlığı önemli bir etkinliğe daha imza attı. Yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla 81 ilde eş zamanlı düzenlenen farkındalık kampanyası kapsamında, Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya ve protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte ışıksız yaya geçidini kırmızıya boyadı.

TRAFİĞİN KIRMIZI ÇİZGİSİ YAYALAR

Antakya Vali Teoman İlkokulu önünde düzenlenen farkındalık kampanyasında öğrencilere yaya geçidinin önemini anlatan Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya, küçük yaşlarda trafik bilincinin yerleşmesinin hayati önem taşıdığını söyledi. Öğrencilere “siz geleceğimizsiniz” diye seslenen Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya, öğrencilerden ailelerini yaya önceliğine dair bilgilendirmelerini istedi ve destek sözü aldı. İçişleri Bakanlığınca başlatılan kampanya kapsamında yaya önceliğine bir kez daha dikkat çekildiğini belirten Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya, güvenli trafiğin sağlanması için yaya ve sürücülerin uyması gereken kurallara ve sorumluluklarına vurgu yaptı.

“BİRBİRİMİZİN HAKLARINA SAYGI GÖSTERECEĞİZ”

“Ortak yaşamı birlikte inşa edeceğiz” diyen Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Maalesef yayalar hala kendilerini güvene alarak yaya geçidine adım atıyorlar, bu durumu düzeltmek bizim elimizde. Sürücülerimiz, Karayolları Kanunu hükmü gereğince yaya geçidi ve kavşak noktalarına gelirken hızlarını 30 km’ye düşürmeli. Yayalar her alanı, her noktayı geçiş noktası olarak değerlendirip yoldan karşıdan karşıya geçme refleksini ortaya koyabiliyor bu ciddi bir problem. Yolun her noktası geçiş noktası değil, yaya geçitlerinin varlığı bu anlamda bizlere güç katıyor. Bazen sürücü, bazen yayayız ve hayatı birlikte yaşıyoruz. Hayatın her noktasında olduğu gibi trafikte de birbirimizin haklarına saygı göstereceğiz. Bugün toplumsal farkındalık günü. Kazasız, belasız bir trafik akışı diliyorum.”Düzenlenen etkinliğe Hatay Vali Yardımcısı Harun Kaya, Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Antakya Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Haber Merkezi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.