HAYVAN SEVGİSİ ENGEL TANIMIYOR

HAYVAN SEVGİSİ ENGEL TANIMIYOR

Yasin ve Hüseyin engelli iki kardeş.. İçlerindeki hayvan sevgisi onları bu anlamda güzel işler yapmak adına Anne ve Ablalarının gönüllü olarak işletmeciliğini yaptıkları Patili Vosvos bünyesindeki Pet Cafe’ye getiriyor,hemde hergün..Onlar çok keyif aldıkları işlerinde Pet Cafe’ye gelen müşterilere Güleryüzleri ile servis yaparken kazançlarının da bir bölümünü sokak hayvanları için kullanıyorlar. Müşterilerin takdirini kazanan iki kardeş yaptıkları işten son derece memnun ve Eda ablalarının soğuk havalarda evde kalın uyarılarına rağmen koştur koştur işyerine gelecek kadar da gönüllüler…

Engelli kardeşler Yasin ve Hüseyin’in hayvan sevgisi takdire şayan bir durum diyen Patili Vosvos İşletmecisi Eda Aslan, İşletme bünyesinde faaliyet gösteren Pet Cafe’yi bedelsiz olarak verdiği Seferoğlu ailesinin işlerini en güzel biçimde yaptıklarının altını çizerek Yasin ve Hüseyin kardeşlerin sosyal yaşama ilişkin sergiledikleri pozitif tutumlar doğrultusunda ne denli doğru bir hareket yaptığını bir kez daha gördüğünü söyledi.

Aslan:” Patili Vosvos hayvanların ihtiyacı olan tüm ürünleri Çoraptan Gözlüğe,Ayakkabıdan Monta  A’dan Z’ye herşeyi bünyesinde bulunduran bir Petshop olmasının yanında hayvan dostlarının dinlenebilecekleri,sohbet edecekleri şirin bir ortam olan Pet Cafe’yi de bünyesinde bulunduran bir işletme. Pet Cafemizin işletmesini gönüllü olarak isteyen Seferoğlu ailesine verdiğimde ailenin engelli bireyleri olan Yasin ve Hüseyin kardeşlerin de her gün anne ve ablalarına yardım ettiğini büyük bir keyifle takip ettim. Gençler siz yorulmayın dediğimde bana onlar asla yorulmuyor aksine çok büyük keyif alıyorlar ve içleri yaşam sevinci ile doluyor. Çünkü çok sevdikleri hayvanlar için bir katkı yapıyor olmalarının hissi onları daha da hayata bağlıyor ve sosyalleştiriyor cevabını aldığımda mutluluğum ikiye katlandı.Anne ve ablamız kendi imkanları ile yaptıkları yöresel lezzetleri ve kek çeşitlerini Pet Cafe’de müşterilerine sunarken Yasin ve Hüseyin kardeşler de servis anlamında destek veriyorlar. Onların bu çabası ömrünü hayvan dostlarına adamış bir isim olarak bendenizi bu duruma kayıtsız kalmamaya zorladı ve ben bu güzel aileden hiçbir ücret talep etmedim.Aksine yüreği böylesine hayvan sevgisi ile oldu kardeşlerimiz için bende katkı sağlamaya başladım.Kısa sürede tüm müşterilerimiz ve komşu esnafımız Pet Cafe’mize ilgi göstermeye başladılar. Engelli kardeşlerimiz de ailelerinin her fırsatta ifade ettikleri kazancımızın bir bölümünü sokak hayvanları için harcıyoruz ifadelerine katkı sağlamış oluyorlar. Kendimi çok şanslı hissediyorum böylesine bir ekip ile yoluma devam ettiğim için.3 Aralık Dünya Engelliler Gününün kutlandığı bu günlerde bir çok insana örnek teşkil edecek olan Yasin ve Hüseyin’i yürekten kutluyor ve gönüllü olarak yürüttükleri çalışmalarında başarılar diliyorum.”dedi.Patili Vosvos Pet Cafe Atatürk caddesi İnönü Ortaokulu karşısı Yıldız apartmanı altında faaliyet gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.