HAYVANCILIK CAN ÇEKİŞİYOR!

HAYVANCILIK CAN ÇEKİŞİYOR!

Hayvancılık sektörü girdi maliyetleri nedeniyle günden güne eriyor. Giderleri karşılayamayan üretici, çareyi hayvanlarını kesime satmakta buluyor.

Depremlerden sonra hayvancılık sektörünü en çok etkileyen faktörün yem fiyatları olduğunu belirten üreticiler, hayvan sayılarını giderek azalttıklarını söylediler.

Artan masraflar nedeniyle zor durumda olduklarını söyleyen Hayvan üreticileri, “Başta yem maliyetleri olmak üzere giderler her geçen gün artıyor. Senelerdir evladımız gibi baktığımız hayvanlarımızı yarı fiyatına bile olsa satıyoruz. Çünkü masraflarına yetişemiyoruz. Bunun yanı sıra yaşanan deprem felaketi bizleri çok olumsuz etkiledi. Bu böyle giderse kimse elinde hayvan bırakmayacak ve sektörde ciddi sallanmalar yaşanacak” ifadelerini kullandılar.

REKLAM ALANI

Sözlerine devam eden üreticiler, Depremden sonra yaşadıkları sorunları şu şekilde sıraladı; “Hasar gören ve yıkılan evlerin yakınlarındaki makine ve ekipmanlar kullanılamaz hale geldi. Depremden sonra ilk süreçte bölgedeki yem fabrikası ve işyerlerinin hasar görmesi üretimin durmasına neden oldu. Elbette yeniden ayaklanmaya başladık ama bu süreç bizim için çok zor ilerledi. Bir diğer sıkıntımız su. Ayrıca çok sayıda üreticinin ahırlarının yıkılmasından dolayı hayvanlar soğuk havada açıkta kaldı. Birçok yerde elektrik kesintisinin çok sık yaşanması nedeniyle hayvanlar düzenli sağılamamakta. Hayvanların sütten kesilme tehlikesi oluşuyor. Sağılan sütleri depolama sorununu da oldukça yaşıyoruz. Çünkü ekipmanlarımız hep zarar gördü.   Çok sayıda üretici arkadaşımız bu şartlar altında üretime devam etmektense hayvanlarını satmakla buldu çareyi” dediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.