HBB SERİNYOL-ARSUZ YOLU İÇİN NEYİ BEKLİYOR?

HBB SERİNYOL-ARSUZ YOLU İÇİN NEYİ BEKLİYOR?

Göreve geldiği günden bu yana vaad ettiği hiçbir projeyi tam anlamıyla tamamlayamayıp ve yarım yamalak işlerle övünen CHP’li HBB yönetimi, izinlerin aylar öncesinden alındığı Serinyol-Arsuz Madenli yolunun yapımı için ise henüz hiçbir adım atmadı. Hatay’a atandığı günden bu yana el attığı her işi bitiren ve vatandaşlar tarafından “Vali Baba” olarak bilinen Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın öncülüğünde izinlerin uzun süre önce alındığı ve HBB’ye de konuyla ilgili gerekli bilgilerin verildiği yol projesiyle ilgili hiçbir adım atılmaması tepkiyle karşılandı.

ASIL HİZMETLERİN ÖNÜNÜ TIKAYAN CHP’Lİ HBB YÖNETİMİ

HBB yönetiminin sürekli yolumuzu tıkıyorlar, izin vermiyorlar şeklindeki bahanelerle hizmetleri asıl kendisinin engellediği bu projeyle bir kez daha ortaya çıktı. Her hizmette olduğu gibi, bu projeyle de tüm izinlerin alınmasına, gerekli borçlanma yetkisinin de alınmasına rağmen, oy deposu olarak görülen ilçelere hizmet götürmüyor. Vatandaşın gözünü boyamak amacıyla şehrin ana arterlerini kalitesiz asfaltla kaplayan HBB, asıl ihtiyaç duyulan yerlere ise hizmetin gitmesine enel oluyor. Söz konusu Serinyol-Arsuz Madenli yolu eğer tamamlanırsa Hatay’ın turizm destinasyonları birbirine bağlanacak, Belen hattındaki trafik yoğunluğu da azalacak. Arsuz’a yerli ve yabancı turistler daha kısa sürede ulaşabilecek, böylece de Arsuz bölgenin cazibe merkezi haline gelecek. Madenli’deki Yat Limanı, HADO daha aktif hale gelecek. Ancak HBB, belediye bütçesini ucu açık işlere boş yere harcayarak asıl hizmetler için borç peşine düşüyor.

VALİ RAHMİ DOĞAN AYLAR ÖNCE İZİNLERİ ALDI, ANCAK…

Hatay’ın makus talihini değiştiren isim olan Vali Rahmi Doğan’ın takipçiliği sayesinde aylar öncesinden Serinyol-Arsuz Madenli yolunun gereken izinleri alınıp konuyla ilgili yazışmalar HBB’ye iletildi. Ancak HBB, tüm işlemlerin tamamlanmasına rağmen izin bekleniyor bahanesiyle vatandaşları oyalıyor. Durumdan habersiz olan vatandaşlar ise HBB yetkililerinin açıklamaları nedeniyle mevcut Belen yoluna mahkum oluyorlar. Yoğunluk nedeniyle kazaların yaşandığı Belen’in de trafik çilesini bitirecek olan Serinyol-Arsuz Madenli yolunun yapımının bir an önce başlatılmasını ve bitirilmesini bekleyen vatandaşlar, HBB yönetimini kınadılar. Tüm izinlerin alınmasına rağmen izin bekleniyor bahanesinin ardına sığınan HBB yönetiminden de vatandaşlara konuyla ilgili açıklama yapılması bekleniyor. Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.