Meşale Gazetesi

HBB’DE SAVAŞ HANEDANLIĞI MI VAR?

HBB’DE SAVAŞ HANEDANLIĞI MI VAR?

HBB’DE SAVAŞ HANEDANLIĞI MI VAR?

CHP’Lİ BAŞKAN LÜTFÜ SAVAŞ’IN KARDEŞLERİNİN HBB BÜNYESİNDE ÇALIŞIYOR OLMALARI GÜNDEME OTURURKEN CHP’NİN GENEL POLİTİKASINI SAVUNMAYAN SAVAŞ “KARDEŞİMİ LİYAKATA GÖRE ATADIM” DİYEREK ADETA KARDEŞLERİNİ SAVUNDU.

Yıllardır HBB’yi hanedanlığına çeviren Lütfü Savaş, kardeşleri Metin ve Mehmet Savaş’ın HBB’de olan görevlerine açıklık getirmeye çalışırken bizde fotoğraflarla gerçekleri paylaşıyoruz. Skandal kararların merkezi haline gelen HBB’de yapılan kardeş torpili ve Savaş hanedanlığına açıklama yapsa da kamuoyu kardeşinin istifasını bekliyor.

HBB Başkanı Lütfü Savaş, iki kardeşini belediye iştiraklerine atadığı iddialarıyla ilgili “Evet kardeşimi HATSU özel kalem müdürlüğüne ben atadım ama liyakata göre bir atama oldu. Bu görevi hak ettiği için orada. Eğitimiyle, birikimiyle bu görevi hak ediyor. 5 yıldır bu görevde. Neden şimdi gündeme geliyor? diyerek adeta kendi ayıbına sitem etti.

HATSU AÇIKLAMASI

Savaş açıklamasında “HATSU yönetim kurulu başkanı filan değilim. Kanun, Büyükşehir Belediye Başkanı’na zaten HATSU’nun amirliği görevini veriyor. HATSU yönetim kurulunda alınan kararı, kanun gereği Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben imzalarım. Kendimi atamam diye bir şey olamaz, bu hak kanun tarafından tüm belediye başkanlarına verilmiştir. Yetkimi kanundan alıyorum. Bu görevden dolayı da para almam söz konusu değildir. Evet kardeşimi HATSU özel kalem müdürlüğüne ben atadım ama liyakata göre bir atama oldu. Bu görevi hak ettiği için orada. Atama liyakat esasına göre yapılmıştır, eğitimiyle, birikimiyle bu görevi hak ediyor. Benim kardeşim olması, hak ediyorsa bu göreve getirilmemesini gerektirmez. 5 yıldır bu görevde. Neden şimdi gündeme geliyor? Hak ettiği sürece, işini iyi yaptığı sürece o görevi sürdürecek.” Dese de kamuoyu gerçeğin böyle olmadığını biliyor.

MEHMET SAVAŞ’IN RESMİ GÖREVİ YOKMUŞ

“Diğer kardeşim Mehmet Savaş’ın ise belediyede resmi bir görevi yok. Dışarıdan destek verir. Ancak para alması söz konusu değil.” Diyen CHP’nin HBB Başkanı Lütfü Savaş’a fotoğraflarla cevap veriyoruz. Kardeşinin resmi görevi olmadığını iddia etmesine rağmen kardeşinin fotoğrafları her şeyi anlatıyor. HABER: KAZIM ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.