HBB’NİN SEBZE HALİ AFRİKA’DA BİLE YOK

CHP’li HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın 2016 yılında açıklamış olduğu 166 küsür projeden biri olan ve daha sonra maliyetlerinden dolayı vazgeçilen Antakya Sebze Halinin mevcut hali Afrika’da bile yok.

HBB’NİN SEBZE HALİ AFRİKA’DA BİLE YOK

CHP’li HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın 2016 yılında açıklamış olduğu 166 küsür projeden biri olan ve daha sonra maliyetlerinden dolayı vazgeçilen Antakya Sebze Halinin mevcut hali Afrika’da bile yok.  Antakya sebze halinin çağ dışı görüntüsü devam ederken, sebze halinde satılan yaş sebze ve meyvelerin insan sağlığını tehdit ettiği sağlıkçılar tarafından belirtiyor. Sebze-meyve halleri farkında olmasak da bizlerin hayatında önemli bir yere sahip. Her gün soframıza gelen yiyeceklerin çoğu buradan piyasaya aktarılıyor. Hem satıcılar hem de müşteriler için de önemli bir ticaret merkezi. Fakat Antakya’nın sebze-meyve halinin durumu pekte iç açıcı gözükmüyor. Hal içerisindeki yapıların neredeyse tamamında çatlaklar ve yıkıntılar meydana gelmiş durumda. Hal esnafı, tehlike içerisinde buraya gelerek ekmek paralarını kazanıyor.

HEM ESNAF HEM DE VATANDAŞ TEPKİLİ

Antakya Meyve-Sebze Hali’nin içler acısı durumu gözlerden kaçmıyor. İlçe’nin merkezi konumundaki bir yere sahip olan halin içerisi çöplük haline dönüşmüş durumda. Hatay’ın büyükşehir olmasına rağmen sebze-meyve halinin bu görüntüsü hem esnafı hem de vatandaşı çileden çıkardı. Bu durumu hak etmediklerini belirten hal esnafı, acilen bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini ifade ederek tepkilerini HBB Başkanı Lütfü Savaş’a gösterdi.

 HAL’İMİZ PERİŞAN DURUMDA

Yaş Sebze ve Meyve Hali’nin pislik içinde olduğunu ifade eden esnaflar,  “Diğer şehirlerde dört dörtlük bir meyve sebze halleri var. Biz neden buna sahip değiliz? Yaş Sebze ve Meyve Halimizde yeteri kadar temizlik yapılmıyor. Bu durumumuzu tüm vatandaşların görmesi gerekiyor. Pislik içindeki halin görüntüsü Antakya’mıza yakışmıyor. Hatay’ımız büyük bir şehir. Buradan ilçemizin neredeyse her yerine mal gönderimi yapılıyor.  Bu nedenle Antakya Yaş Sebze ve Meyve Hali’nin çok daha temiz ve çok daha hijyenik olması gerekiyor. Ama şuanda böyle bir ortam göremiyoruz. Bu durumun acilen düzeltilmesi gerekiyor.”ifadelerini kullandı.

YETKİLİLERİN İLGİSİ BURAYA AZ

Hal içerisine yeterince ilgi gösterilmediğini iddia eden esnaflar, “Bizim tek bir derdimiz var, o da buranın biraz olsun temizlenmesi. Bakın görüyorsunuz burası meyve sebze halinin yeridir. Burası böyle pislik içinde olur mu? Buraya indirip yeniden yüklenen ürünleri insanlar satın alarak yiyip içiyor. Vatandaşlarımız başka şehirlere gittiklerinde, pırıl pırıl deterjanlı sular ile temizlenmiş meyve ve sebze halleri ile karşılaşıyorlar. Diğer illere gittiğimizde oradaki arkadaşlarımız anlatıyor. Diğer illerdeki meyve sebze hali hafta da en az birkaç kez deterjanlı su ile yıkanıyor. Buranın deterjanlı su ile yıkanmasını bırakın, hal içerisindeki asfalt bile perişan bir durumda. Antakya hal kompleksine yeterince ilgi gösterilmiyor.” diye konuştu.

PİS KOKULARA DAYANAMIYORUZ

Son olarak buradaki esnaflar “hal içerisinde kalan, dökülen yada bozulan meyve ve sebzelerin çürümeye terk edildiğini ileri süren esnaflar, ayrıca kanalizasyon kanallarından da pis suların dışarı çıktığını kaydetti. Hal kompleksinden yükselen pis kokuya zaman zaman dayanamadıklarını belirten esnaflar, bu konuda yetkili makamları ve HBB Başkanı Lütfü Savaş’ı görevini yerine getirmeye çağırdı. HABER: KAZIM ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.