HDP destekli Lütfü Savaş’a tepki çok!

Hatay’da siyasi çevreler, seçime 4 gün kala ‘CUMHUR İTTİFAKI’nın adayı İbrahim Güler’i daha şanslı görüyor.

HDP destekli Lütfü Savaş’a tepki çok!

Hatay’da siyasi çevreler, seçime 4 gün kala ‘CUMHUR İTTİFAKI’nın adayı İbrahim Güler’i daha şanslı görüyor. Hatay da yerel seçime 4 gün kala AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu “CUMHUR İTTİFAKI”nın adayı İbrahim Güler’in CHP-İYİ Parti ile dışardan destek veren HDP’nin oluşturduğu MİLLET İTTİFAKI’ adayı Lütfü Savaş karşısında iki adım önde olduğu savunuluyor.

Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde CUMHUR İTTİFAKI adayı İbrahim Güler’in, MİLLET İTTİFAKI ve HDP’nin desteğini alan Lütfü Savaş’a fark atacağı iddia ediliyor. MİLLET İTTİFAKI ve HDP destekli Lütfü Savaş’a özellikle Samandağ, Defne, Arsuz, İskenderun ve Antakya’da ciddi bir tepkinin oluştuğu ileri sürülüyor. CHP seçmen tabanında Lütfü Savaş’a oluşan tepkilerin “LÜTFÜ SAVAŞ’A OY YOK” şeklinde ciddi bir kampanyaya dönüştüğü öne sürülüyor. Beş yıllık Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde alevi seçmenlerin yoğunlukta olduğu Samandağ, Defne, Arsuz ilçelerine ciddi hiçbir hizmet vermeyen Lütfü Savaş’a yoğun bir tepkinin Pazar günü yapılacak seçimlerde sandığa yansıyacağı iddia ediliyor.

Hatay’da yerel seçim öncesi analiz yapan siyasi çevreler, mevcut Başkan Lütfü Savaş’a tekrar seçilme şansı tanımıyor.CUMHUR İTTİFAKI’nın Hatay’da ciddi anlamda ete-kemiğe büründüğünü gözlemleyen siyasi çevreler, CUMHUR İTTİFAKI adayı İbrahim Güler’in MİLLET İTTİFAKI ve HDP desteğini alan Lütfü Savaş’a oranla daha şanslı olduğu ve iki adım önde olduğunu iddia ettiler. 

HABER: FERİT LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.