HEDEF EN AZ 100 BİN

HEDEF EN AZ 100 BİN

Hassa dağ köylerine, zeytin, badem ve ceviz dikim projesi geliştirildi.
AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın girişimleriyle Hassa dağ köyleri zeytin, badem ve ceviz fidanlarıyla donatılıyor. Ekonomik getirisi yüksek olan zeytin, ceviz ve badem türü ürünlerin Hassa orman köylerinde yaygınlaştırılması amacıyla, geçen yıl başlatılan proje, bu yıl daha da genişletilerek devam ediyor. Orman vasfını yitiren arazilere dikilen fidanlar, köylülerin kullanımına sunuluyor. Fidan projesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı için Hassa’ya gelen Milletvekili Hüseyin Yayman, Ardıçlı Kır Bahçesinde geniş kapsamlı toplantı gerçekleştirdi.
Orman vasfını yitiren arazilere zeytin badem ve ceviz fidanın dikilmesinin öneminden bahsedilen toplantıya Hassa Kaymakamı Kadir Yurdagül, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Hatay Ak Parti il Başkan Yardımcısı İbrahim Cihangir, Hassa Ak Parti İlçe Başkanı Cafer Sarı, Hatay Orman İl Müdürü Osman Koç, orman köyleri muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Orman İl Müdürü Osman Koç, geçen yıl Hassa’da beş köye toplamda 450 dönüme, 15 bin 500 adet fidan dikildiğini belirtti. Milletvekili Yayman ise, Bu yıl hedeflerinin daha yüksek olduğunu belirterek, en az yüz bin adet fidan dikeceklerini dile getirdi. Haber Merkezi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.