“HEM ÇEVREYİ HEM DE VİCDANINIZI KİRLETMEYİN!”

“HEM ÇEVREYİ HEM DE VİCDANINIZI KİRLETMEYİN!”

Çevrecilerden Vatandaşlara Çöp İsyanı

Dörtyol İlçe Gençlik ve Spor müdürlüğü, Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezinin organize ettiği çöp toplama etkinliğine Dr. Bahadır Amaç ve gönüllüler destek verdi.

Dörtyol Belediyesi’nin de katkı sunduğu çöp toplama etkinliği katılımcıları doğa harikası kanyon çevresinde özellikle piknikçilerin bıraktığı çöp atıklarını topladı. Çevreciler, çöpleri toplamalarının ardından vatandaşlara çöp konusunda isyan dolu uyarılarda bulundular. Çevre gönüllüleri yaptıkları açıklamada; “Her yer rezalet! Onlarca büyük poşetler dolusu atık çıktı. İskenderun-Arsuz sahilinde durum aynı. Bira şişeleri, karpuz kabukları, sigara izmaritleri, getirilen yemeklerin artıkları, poşet, pislik yığınca. Çok uzağa gitmeye de gerek yok. Çöp konteynırlarının içine pisliğini dökmeyen insanlarımız var. Ne kadar insanlarsa(!) Gücü yok ya, evindeki poşeti aldığı gibi yere bırakıyor. Sonra kediler parçalıyor, ortalık rezalet! Derken “Sinek oluyor, temizlik işçisi görevini yapmıyor” diye atarlanıyoruz. Az yiyin de kendinize uşak tutun! Temizlik görevlisi daha ne yapsın, gelsin evinizi- bahçenizi de temizlesin! Yazıktır, günahtır!

TEMİZLİK İMANDANDIR!

Temiz bir çevre, çocuğumuza bırakacağımız mirastır! Özellikle şu sıcaklarda temizlik görevlilerine zorluk yaşatmayın, kolaylık sağlayın! Ortalığı hoyratça kirletmeyi bırakalım! Temizlik görevlilerinin “Önemli olan vicdan! Vicdanını dinle yerlere çöp atma. Bu sıcaklarda bize destek ol” şeklindeki duyurusuna kulak verelim. Bir diğer arkadaşımızın “Sigara izmaritlerini toplamak çok zamanımızı alıyor” şeklindeki uyarısını dikkate alalım! Anlayana, çok net ifadeler bunlar. Kısa ve öz; Çevreni temiz tut, kirletme! Bu kadar basit” ifadelerini kullandılar. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.