HEPİMİZ ÖĞRETMENLERİMİZİ ÖRNEK ALIYORUZ

HEPİMİZ ÖĞRETMENLERİMİZİ ÖRNEK ALIYORUZ

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verildiği tarih olan 24 Kasım, tüm yurtta olduğu gibi Hatay’da da Öğretmenler Günü olarak çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Hatay Kültür Merkezinde hazırlanan kutlama programına katıldı. Saat 09.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından kutlamalara, Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde devam edildi. Etkinliğe, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı Harun Kaya, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, mesleğe yeni başlayan ve emekli olan öğretmenlerimizi temsilen konuşan öğretmenlerimizden sonra, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. 

İl Milli Eğitim Müdürü  Büyük konuşmasında, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Başöğretmen unvanının verildiği önemli bir gün. Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmenimiz Atatürk’ün ışığında bizler, bugün öğretmenler gününü kutluyoruz, hepiniz hoş geldiniz. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere görevi başında şehit olan ve vefat eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hali hazırda görevi başında bulunan öğretmenlerimizi ise saygıyla selamlıyorum. Bugün İlimizde görev yapmakta olan 23 bin öğretmen arkadaşlarımla yoğun bir şekilde ve yaklaşık 420 bin öğrencimiz ile birlikte eğitim-öğretime devam etmekteyiz. Başöğretmenimizi açtığı yolda Sayın Valimizin liderliğinde birlik ve beraberlik içerisinde eğitimde başarı noktasında yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Bize sağladığı katkılardan ve eğitim camiası olarak bizlerin her zaman yanında olmasından dolayı Sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum. Ben emek veren, gayret gösteren tüm öğretmen arkadaşlarıma huzurunuzda buradan teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Doğan, “Değerli mesai arkadaşlarım, kıymetli hanımefendiler, beyefendiler, sevgili öğretmenlerimiz herkesi saygıyla selamlıyorum. Tüm öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit olan ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Hayatta olan öğretmen arkadaşlarımıza sağlıklı, sıhhatli bir ömür diliyorum. Hepimiz öğretmenlerimizin verdiği emekle bugünlere geldik. Bugün sizlerin yetiştirmiş olduğu öğrenciler farklı alanlarda ülkeye, millete ve devlete hizmet etmekte. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti bilimde, sanatta, tarımda, sanayide her alanda gelişmiş ülkelerle yarışabiliyorsa, burada sizlerin yetiştirdiği, sizlerin emek verdiği öğrencilerin sayesinde. Bugün Türkiye bulunduğu coğrafyada, güçlü bir devlet ise bunun arkasında irfan ordusu olan sizler varsınız. ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum.” diyen bir medeniyetten geliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise yeni nesli sizlere emanet ediyor. Tüm öğretmenlerimize verdiği emeklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Onların şartlarını iyileştirmek, daha iyi ortamda çalışabilmeleri için büyük bir gayret göstermekteyiz. Eski zamanlarda sınıflardaki yoğunluğu, donanımsal eksiklikleri hatırlıyoruz. Bugün ise çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmeleri, küresel dünyada yaşıtlarıyla iyi mücadele edebilmesi, onları en iyi şekilde yetiştirebilmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Elbette eğitimde donanımlar önemli ama asıl önemli olan öğretmenlerdir. Çünkü hepimiz öğretmenlerimizi örnek alıyoruz. Herkesin hayatında unutamadığı, hala idolü olan öğretmenleri vardır. Bende buradan bana emek veren tüm öğretmenlerime şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum. Pandemi dönemi ciddi bir sorumluluk aldınız. Ne zaman ülkemizin ihtiyacı olsa öğretmenlerimiz sorumluluk almakta. Ülkemizin en ücra köşelerinde dahi çocuklarımızı yetiştirme gayreti içerisinde oldunuz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına, Hatay Valisi olarak sizlere tekrar şükranlarımı sunuyor, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü kutluyorum. Sizlere sağlıklı, sıhhatli uzun ömürler diliyorum. Herkesi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

Program, konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile devam etti. Hatay Fen Lisesi öğrencisinin şiir okumasından sonra,  emekli  öğretmelere Hizmet Şeref Belgeleri verildi.  Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.