HİÇ BİR ÇOCUK EĞİTİMDEN YOKSUN KALMAMALI

HİÇ BİR ÇOCUK EĞİTİMDEN YOKSUN KALMAMALI

Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a geldi.

Malkoç, illerin başarısının temel kaynağının okul öncesi eğitimden geçtiğini ve Milli Eğitim Bakanının okul öncesinde okullaşma oranının arttırılmasına çok önem verdiğini ifade ederek “Hiçbir çocuğun eğitimden yoksun kalmaması hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

İllerin başarısının temel kaynağının okul öncesi eğitimden geçtiğini ve Milli Eğitim Bakanının okul öncesinde okullaşma oranının arttırılmasına çok önem verdiğini belirten Markoç; “Hiçbir çocuğun eğitimden yoksun kalmaması hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yıl itibariyle okul öncesi eğitiminden faydalanan çocuk sayısı bir önceki yıla göre 659 bin artmıştır. Okulöncesi eğitimde zirveye doğru gidiyoruz. Öğrenci velilerimizin de dikkatini çekmek isterim ki çocuklarımız için matematik ve fen bilimleri ne kadar önemliyse oyun oynamaları da o kadar önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç sınıfları da gezerek öğretmenlerle ve öğrencilerle sohbet etti.

Morkoç Hatay programının devamında ise, Hatay Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ile birlikte eğitim süreçlerini ve okul ortamlarını yerinde incelemek üzere Antakya Saraykent 125. Yıl Anaokulu giderek burada öğrenci ve öğretmenler ile bir süre sohbet ettiler.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmasından dolayı Seyit Ali Büyük’ü makamında ziyaret etmek üzere İl Müdürlüğüne gelen Morkoç, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü yeni görevinden dolayı tebrik ederek başarılar diledi. Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç’u Hatay’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de, Genel Müdür Tuncay Morkoç’a Hatay genelinde yürütülen eğitim çalışmaları hakkında bilgiler verdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.