HOCALI KATLİAMI HMKÜ’DE ANILDI

HOCALI KATLİAMI HMKÜ’DE ANILDI

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen “Hocalı Soykırımını Anma” programı düzenlendi. Yoğun katılım ile gerçekleşen programa HMKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner, KAÇEP Hatay İl Başkanı Dilek Demirdöven, Türkiye Kamu Sen İl Başkanı Hayri Şahin, Türk Eğitim Sen 1 no’lu Şube Başkanı Ömer Solgun, Antakya TÜRKAV Başkanı Mehmet Delioğlu, Türkiye Azerbaycan Büyükelçiliği Baş katibi Elhan Zeynelov, Doç. Dr. Esma Özdaşlı, Em. Tuğg. Bakü Eski Ataşesi Yücel Karauz, Ülkü Ocakları Üniversite Teşkilatı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Hocalı Soykırımını Anma”  programında kıymetli Bilgilerini izleyenlere aktaran Türkiye Azerbaycan Büyükelçiliği Baş katibi Elhan Zeynelov, Doç. Dr. Esma Özdaşlı, Em. Tuğg. Bakü Eski Ataşesi Yücel Karauz’un konuşmalarından sonra kürsüye gelen Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner yaptığı konuşmasında: ”Tek Millet iki Devlet anlayışıyla can ve kan bağıyla kardeş olduğumuz Azarbaycan Türklerinin maruz kaldığı soykırım Bundan tam 30 yıl önce Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesi’nin Hocalı Kasabasında vukuu bulunan ve sahnelenen Ermeni vahşeti 21’nci asrın en büyük facialarından ve felaketlerinden birisi olarak tarihe geçmiştir. 25-26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı, Ermeni azgınlığının ve acımasızlığının iğrenç yüzüyle karşılaşmış ve bu kapsamda soydaşlarımız ağır ve kanlı bir saldırıyla sarsılmıştır. 106’sı kadın, 63’ü çocuk, 70’ten fazlası yaşlı olmak üzere 613 Azerbaycanlı kardeşimiz hunharca ve alçakça katledilmiştir. Sayıları binleri bulan soydaşımız ise yaralanmış, rehin düşmüş ve de kaybolmuştur.  Hocalı soykırımı hafızalardan silinmeyecek unutulmayacak ve unutturulmayacaktır! 

BOSNA DAVASININ ‘’BİLGE KRALI’’ ALİYA İZZETBEGOVİÇ ‘İN DE DEDİĞİ GİBİ

“Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır….” Hepimiz Ermeniyiz” korosunun, diasporanın gönüllü elçiliğine soyunanların, Ermeni açılımıyla tabuları yıkmaktan, önyargıları aşmaktan bahsedenlerin aynı zihniyetin farklı yüzleri olduğu kuşku götürmez bir gerçek olarak karşımızdadır. Türk milletine aidiyeti yürekten sahiplenmeyenlerin buldukları ilk fırsatta başkası olma konusundaki ısrar ve tercihlerinde esasen şaşılacak bir yan ve taraf bulunmamaktadır. Türk milletine ve Türklük davasına gönül verenlerin tutumu cennet mekan merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in dile getirdiği gibi Türk için Türk’e göre Türk tarafından mottosu ile şekillenmiştir. Tek Millet İki Devlet sloganı ile ifade ettiğimiz can ve kardaş Azerbaycan’ın çok sevdiğim bir söylencesiyle katkıda bulunmak istiyorum. 

‘’YAHŞİ GÜNDE YAR YAHŞİDİR. YAMAN GÜNDE YETİŞ GARDAŞ YETİŞ’’  DEYİŞİYLE 

Şanlı Azerbaycan ordusunun 21.yüzyılın Türk asrı olarak anılmasını sağlayan Karabağ zaferi neticesiyle Türk Birliği Perçinleşmiş Türk Devletleri Teşkilatı olarak olgunlaşmış. Bakü de zafer Yürüyüşüne davet edilen devlet ricalimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman personelleri ile Türk Birliğinin en somut mesajı olmuştur. Sözlerimi Mehmet Emin Resulzade’nin  ‘’bir kere yükselen bayrak bir daha yere inmez’’ sözüyle bitirip Karabağ davası turan davasıdır. Turandır, Turan’a açılan kapıdır. Hatay Ülkü ocakları üniversite teşkilatıma ve Türk dünyası araştırma topluluğuna programdan ötürü teşekkür ediyor çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum. Ayrıca Kıymetli Bilgilerini bizlere aktaran Konuşmacılarımız Türkiye Azerbaycan Büyükelçiliği Baş katibi Elhan Zeynelov’a, Doç. Dr. Esma Özdaşlı’ya ve Em. Tuğg. Bakü Eski Ateşesi Yücel Karauz’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

KARAUZ’A TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

Programın finalinde HMKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya Türkiye Azerbaycan Büyükelçiliği Baş katibi Elhan Zeynelov’a, Ülkü Ocakları Üniversiteden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Sinan Çelik Doç. Dr. Esma Özdaşlı’ya ve Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner Em. Tuğg. Bakü Eski Ataşesi Yücel Karauz’a teşekkür plaketi takdim ettiler.

Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.