HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATIYORUZ

HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATIYORUZ

CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu, Antakya Belediyesinin gerçekleştirdiği meclis toplantısında taşınmazların satışı ile ilgili alınan kararlar sonrasında açıklamalarda bulundu.

Başkan Kutlu Antakya İlçe binasında gerçekleştirilen basın toplantısında alınan kararların hukuka aykırı olduğunu belirterek; “Antakya Belediyesi Meclis toplantısında ne yazık ki tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir taşınmaz satışının kararı ile karşı karşıya kaldık. CHP ‘li Meclis Üyelerimiz bu satışa karşı gerekli tepkiyi koymalarına rağmen, karar AKP Meclis Üyelerinin oy çokluğu ile kabul edilmiştir. İkisi Odabaşı, Üçü Arsuz Madenlide bulunan taşınmazların satışı, Antakya Belediyesi tarihinde gerçekleşen en yüksek bedelli satış olarak tarihe geçecektir” ifadelerini kullandı.

BİZLERE BORÇ KAPATACAĞIZ DİYE TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA YAPILDI

Alınan karar ile ilgili belediyeden yapılan “Borç Kapatacağız” açıklamasına da değinen Kutlu: “Arsuz Madenlide denize sıfır bir bölgede dönümü 2 – 2,5 Milyon Lira arasında değişen 155 dönümlük alanın satışı ile elde edilecek tutar, Antakya Belediyesi’nin 2023 yılı 810 Milyonluk bütçesinin yarısına tekabül eden bir rakam olarak ortaya çıkmaktadır. İktidar Partisine Mensup, her Bakanlığın fazlasıyla destek çıktığı ve kol kanat gerdiği bir Belediye, böyle büyük bir taşınmaz satışını neden yapar anlamış değiliz. Bizlere borç kapatacağız diye talihsiz bir açıklama yapıldı. Yineleyerek söylüyoruz. İktidar Partisine mensup dört dönemdir yönettiğiniz, istediğiniz her karara imza atabildiğiniz bir Belediyede bu denli borç yükünü nasıl yaptınız. Halk merak ediyor. Bizler CHP grubu olarak Antakya’mızda şehrin ve halkımızın menfaatine uygun olan her kararı bugüne kadar destekledik, uygun olmayan her kararın da karşısında durduk. Bu dev satışın ihale süreci dâhil olmak üzere sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve hukuki süreç başlatacağımızı belirtmek isterim” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.