Meşale Gazetesi

HZ. İSA’NIN TEMSİLİ CENAZE TÖRENİ AYİNİ DÜZENLENDİ

HZ. İSA’NIN TEMSİLİ CENAZE TÖRENİ AYİNİ DÜZENLENDİ

Antakya Rum Ortodoks Kilisesinde Kutsal Elem Haftası ayinleri çerçevesinde Hazreti İsa’nın temsili cenaze töreni için ayin yapıldı.Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun bir biçimde düzenlenen ayine Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fadi Hurigil, Antakya Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Rahip  Dimitri Doğum,Din adamları ve Hristiyan vatandaşlar katıldı. Hz. İsa’nın temsili cenaze töreni ayininde İncil’den ayetler okunarak,Dualar edildi.Ayine katılan herkes ayrıca dualar eşliğinde mum yakarak dualarda bulundular. Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fadi Hurigil, Antakya Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Rahip  Dimitri Doğum  tarafından yaptırılan duaların ardından çiçekler ile donatılmış temsili Hazreti İsa’nın tabutu omuzlara alınarak kilise içinde gezdirildi.

Daha sonra Antakya Rum Ortodoks Kilisesinin kapısına bırakılan Hazreti İsa’nın temsili tabutunun altından ayine katılanlar dualar ederek geçtiler.

Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fadi Hurigil ayin sonrası yaptığı açıklamasında :” Bugün Kilisemizde Paskalya Bayramından önceki üçüncü gün olan ve Hz.İsa’nın ölümünü ifade eden bu günde temsili cenaze töreni düzenledik.Yaptığımız dualara ayine katılan vatandaşlarımız da eşlik ettiler.Mumlar yakarak af dilediler ve dualarda bulundular.Tüm Dünyayı olumsuz bir biçimde etkileyen Covid-19 illetinden kurtulmayı dualarımıza da yer verdik. Kutsal Elem Haftası ayinleri çerçevesinde yarın Hz.İsa’yı Nurlu Cumartesi gününde defne yaprakları ile karşılayacağız.Çünkü Pazar günü dirileceğini biliyoruz.Pazar sabahı ise yine sosyal mesafe kuralları çerçevesinde ayinimizi yaparak Paskalya Bayramı’nı kutlayacağız.Vatandaşlarımızın Paskalya Bayramını ve İslam aleminin önümüzdeki günlerde kutlayacağı Ramazan bayramının kutluyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.