İKRAMİYELER 8-9 AĞUSTOSTA

Emekli ikramiyesi ödeme tarihi netleşti.

İKRAMİYELER 8-9 AĞUSTOSTA

Emekli ikramiyesi ödeme tarihi netleşti. Cuma günü Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklama ile tarihler 8-9 Ağustos olarak belirlendi. Bakan Selçuk, milyonlarca emekliye Kurban Bayramı için verilecek bin liralık bayram ikramiyesi ödemelerinin 8-9 Ağustos tarihinde yapılacağını açıkladı.Kurban Bayramına 10 gün kala yapılan açıklamada ödemelerin 8 Ağustos Perşembe ve 9 Ağustos Cuma günü yapılacak olması, Kurban alacak olanlar içinde bir fırsat anlamına geliyor. Birçok emekli kurban almak için yatırılacak olan Bayram İkramiyelerini bekleyecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Hükümet, 30 Nisan 2018’de emeklilere, dul ve yetimlerine, her yıl iki dini bayram öncesi 1.000 lira ikramiye verilmesini kararlaştırmıştı. İkramiyenin verileceği tarihe kadar emekli olanlar da 1.000 liralık ikramiyeden yararlanabilecek.

İKRAMİYE HESAPLAMA NASIL YAPILIYOR?

Emekliler ve malulen emekli olmuş malullük aylığı alan kişiler 1.000 TL ikramiye alıyor. Dul ve yetim aylığı alan kişiler ise ölüm aylığı oranında bayram ikramiyesi alabiliyor. Örneğin kocasından dul aylığı alan ve çalışan kadın, yüzde 50 oranında ölüm aylığı alır. Bu durumda aylık alan dul eşe 500 TL bayram ikramiyesi ödenir. Çalışmayan ve emekli olmayan dul eş aylık alan tek kişi ise yüzde 75 oranında ölüm aylığı alır. Bu durumda dul eşe 750 TL bayram ikramiyesi ödenir.

EEN YÜKSE MAAŞ BAZ ALINIYOR

Hem kocasından, hem babasından veya hem annesinden, hem babasından ölüm aylığı alan kişiler de ikramiye alır. İki dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksekse o dosya baz alınır. Örneğin dul eş hem babasından, hem kocasından aylık alıyorsa ve kocasında aylığının oranı yüzde 75, babasından ölüm aylığı oranı yüzde 25 ise 750 TL bayram ikramiyesi alır. HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.