Meşale Gazetesi

İKTİDAR HATAY’A ALACAKLARINI ÖDEMELİ

İKTİDAR HATAY’A ALACAKLARINI ÖDEMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Suzan Şahin, içerisinde bulunduğu durumu farklı yönlerden değerlendirerek Hatay’ın giderek daha kötü duruma gelmemesi için yeni bir yol bulunması gerektiğini söyledi.

Tarım, ticaret, sanayi, yeni adımlar atılmasının önemine vurgu yapan CHP Milletvekili Şahin yaptığı açıklamada “Hatay’ın giderek daha kötü duruma gelmemesi için yeni adımlar atmalıyız. Yatırımlar noktasında bütüncül planlamalarımız olmalı, burası stratejik bir yer” dedi. Hatay’ın enerji konusunda çok zengin bir bölge, coğrafik ve stratejik konumu itibariyle transit bölgesi olduğunun altını çizen CHP’li Şahin “Bunun bağlantılarının hızlı ve daha ekonomik olabilmesi için buraya ilişkin geleceğe dönük bütüncül planlamaların yapılması lazım, ayrıca burası bir liman ve lojistik şehir. Lojistik konusunda da çok kötü noktalara geldik, eskiye nazaran. Bunun da yeniden hayata geçmesi için birtakım projelere sarılmalıyız mesela Amanos Tüneli Projesi. Bu bölge için, sadece bizim ilimiz için değil etrafımızdaki iller içinde büyük bir proje. Bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi lazım” diye konuştu.

SON 10 YILDA BU İLE NE YAPILDI?

Bugüne kadar verilmeyen hakların da üzerine koyarak, her yere bir birim hizmet yapılıyorsa Hatay’a 5 birim hizmet yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Suzan Şahin şunları söyledi: “Sulama barajımız olsun, otobanımız ilerlesin, demiryolu ağımız ilin her yanına gitsin. Lojistik köyümüz birkaç bölgede kurulsun, Amanos tüneli derhâl yapılsın, burası serbest bölge ilan edilsin, bununla ilgili çevre talanına izin verilmesin, fabrikalara filtre takılsın. Buranın doğasından, denizinden yararlanmak için bir takım projeler hayata geçirilsin. Kültürel ve sosyal projelere de ihtiyacımız var, bunları da yaratmak istiyoruz. Birçok yere pek çok hizmet götürülürken bölgemiz öksüz, sahipsiz bırakılmış durumda, üvey evlat görmüş. Veriler, istatistikler belli, son 10 yıl bu ile ne yapıldı? Bunları verdikleri vergiler oranında diğer illere yapılan yatırımlar ile mukayese edelim. Bu adaletsizliğe son verilsin. Geçmiş yıllardan kalan alacaklarımızı da şimdi alacaklarımızın üzerine koyarak taksitle ödesin iktidar.”Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.