İLK DERS ZİLİ UZAKTAN ÇALDI

İLK DERS ZİLİ UZAKTAN ÇALDI

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı corona virüsü salgını nedeniyle ‘uzaktan’ başladı. Türkiye’deki uzaktan eğitimi başlatan ilk zili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çalarken, ilk ders EBA TV’de İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

GÜLİSTAN EĞİTİME START VERDİ
Hatay ‘da Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının başlaması dolayısıyla Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi’ndeki törene katıldı. Okul öğretmenleri ve idarecileri ve öğretmenleriyle okunan İstiktal Marşı’nın ardından Gülistan ilk ders zilini çaldı.
2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Koronavirüs Salgını dolayısıyla uzaktan eğitim uygulaması Defne Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, Şube Müdürümüz Mehmet Sarıyıldız, Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi ve Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi’nin idarecileri ve öğretmenlerinin katılımı ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

GÖNÜL İSTERDİ Kİ ÇOCUKLAR OLSUN
Törende bir konuşma yapan Defne Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan ”Gönül isterdi ki bugün okullarımızın bahçeleri çocuklarımızla dolsun, cıvıl cıvıl çocuk sesleriyle eğitime başlayalım. Korona virüsü salgını nedeniyle uzaktan eğitimle 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı’na biraz buruk olarak başlıyoruz. Bizim ve öğrencilerimiz için en önemli şey tabi ki sağlıktır. İnşallah tedbirlere uyarak, gerekli önlemleri alarak salgınla mücadeleyi kazanacağız ve öğrencilerimize kavuşacağız. Bizim görevimiz uzaktan eğitimle de olsa öğrencilerimize ulaşmak, onların gönüllerine dokunmak ve en güzel şekilde hayata hazırlamaktır. Bu duygularla sağlıklı, huzurlu, mutlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Daha sonra 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı eğitim serüveni Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan’ın ders zilini çalmasıyla başladı.
İLK ZİLİ BAKAN ÇALDI
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı açılışında Ankara’da Muazzez Karaçay İlkokulu öğretmenleriyle ve idarecileriyle saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu ve ilk ders zilini çaldı.
PLANLAMA SÜRÜYOR
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ziya Selçuk, “Uzaktan eğitimle başladığımız bu süreci ayın 18’ine kadar sürdüreceğiz. 21 Eylül’den itibaren başlayacak süreç için planlamalar sürüyor. Bir öğretmen için bir okulun açılışı ne demek bunu bir öğretmen gibi bilmek kolay değil” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.