İLK İŞİMİZ YAYLADAĞI SINIR KAPISI’NI AÇMAK

İLK İŞİMİZ YAYLADAĞI SINIR KAPISI’NI AÇMAK

Yaklaşık 10 yıldan bu yana güvenlik gerekçesiyle kapalı tutulan Yayladağı Gümrük Kapsının güvenlik gerekçesiyle değil siyasi bir kararla kapalı tutulduğunu söyleyen İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin Millet İttifakının iktidara gelmesiyle birlikte ilk işlerinin kapıyı açmak olacağını söyledi.

İLK İŞİMİZ YAYLADAĞI KAPISINI AÇMAK OLACAK!

Yayladağı Sınır Kapısı Suriye açılan 13 kapıdan sadece biri. Ancak 2013 yılından bu yana ‘Güvenlik Riski’ gerekçesiyle kapalı tutuluyor. Suriye Hükümetinin kontrolünde ki bölgeye açılan kapının nasıl bir güvenlik riski taşıdığıyla ilgili ise bugüne kadar somut bir açıklama yapılmış değil. Yaklaşık 10 yıldan bu yana kapalı tutulan kapının açılması ve yeniden faaliyete geçmesi için talepte bulunan Hataylılar ise kapının açılmasıyla birlikte Hatay ilinde ticari faaliyetlerin yeniden canlanacağını söylediler.

11 yıldan bu yana barındırdığı Suriyeli nüfus ile birlikte Hatay’ın ekonomik olarak zaten mağdur olmuş bir kent olduğunu ileri süren vatandaşlar “Bu kapı halen neden açılmıyor? Türkiye’nin sınır illerinde Suriye’ye açılan 13 adet kapı var ve hepsi faal. Bir tek Yayladağı Gümrük Kapısı güvenlik gerekçesiyle kapalı tutuluyor. Bunu anlayabilmiş değiliz” dediler.

KARAR SİYASİDİR!

İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin ise sınır kapısının güvenlik değil siyasi nedenlerden dolayı kapalı tutulduğunu söyledi. Çirkin, “Yayladağı Sınır Kapısının güvenlik nedeniyle kapatılması doğru bir gerekçe değildir çünkü en güvenli kapı Yayladağı sınır kapısıdır. Cilvegözü kapısı nasıl ki Reyhanlı’ya can veriyorsa, Yayladağı kapısı da Yayladağı ilçesine can veriyor. Bir an önce açılmalıdır ve biz iktidara geldiğimizde ilk işimiz Yayladağı kapısını açmaktır” ifadesinde bulundu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.