İLK YARIŞINDA TÜRKİYE 3.’SÜ OLDU

İLK YARIŞINDA TÜRKİYE 3.’SÜ OLDU

Ahmet Ekinci, Vücut Geliştirme-Fitness Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerine ilk kez katılmasına rağmen önemli bir başarıya imza atarak, göğsümüzü kabarttı..

Hataylı Ahmet Ekinci, Vücut Geliştirme-Fitness Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerine ilk kez katılmasına rağmen önemli bir başarıya imza atarak, göğsümüzü kabarttı.29 Eylül – 4 Ekim 2021 de düzenlenmiş olan Muammer Göçmen Vücut Geliştirme-Fitness Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri Yarışmasında, Hatay ilimizin Antakya ilçesinden katılan, +178 Genç Erkekler Atletik Fizik Kategorisinde Türkiye 3.’sü olan sporcumuz Ahmet Ekinci, başarı öyküsünü gazetemize anlattı.Ekinci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Lise yıllarımda zayıflamak için başladığım bu sporda kendimi buldum ve antrenör olarak bu spora şuan hala üniversite okurken devam ediyorum. Bu hayatımın her evresinde benimle çalışan her insanı değiştirdim ve bir şey kattım iradem ve disiplinim her insana örnek oldu. Mayıs ayında verdiğim karar ile bu spora daha büyük hedeflere ve daha büyük bir lige adım atmış bulundum ve Eylül ayında olan yarışmaya hazırlanmaya başladım. Antakya gibi yemekleri olan bir şehirde diyet yapıyordum, gittiğim her yere benimle birlikte öğünlerimde geliyordu. İnsanlar tarafından bu durum hala yadırganıyor, onu öğrenmiş oldum. Süreç boyunca baygınlık geçirdiğim antremanlar acıdan, kıvrandığım günler, açlık ve diyete bağlı sinir sürekli benimleydi ama ben bunları bile seviyordum ve meyvesini podyumda topladım. Podyum maalesef sizin dışardan gördüğünüz gibi boyalı kaslı adamlar çıkıp kendini kasıyor ve birinci v.s oluyorlar değil; podyum bir sürü rakibin disiplin, sabır, irade, hırs, odaklanmasının savaşıdır ve bu saydığım şeyler uygulamada maalesef bu kadar kolay değildir.”

SÜREÇ BOYUNCA YIPRANMAM MOTİVASYONUMU KIRMADI

Süreç boyunca maddi ve manevi olarak yıpranmasının hiç bir zaman motivasyonunu kırmadığını belirten Ahmet Ekinci, “Daha önce bu podyumu görmüş arkadaşlarım bana odaklanmam ve süreç boyunca geri kalmamam için ellerinden gelen desteği sağladı onlara buradan da çok teşekkür ediyorum. Bana dua eden binlerce insan, bana inanan binlerce kişi ve en önemlisi annem asla bir gün bile inancını yitirmedi. Haftanın 6 günü sabah saatlerinde dakikalarca çevirdiğim bisiklet öğle saatlerinde tonlarca kaldırdığım ağırlık hiç bir zaman beni yormadı ve beni yıldıramadı” diye konuştu.

İLK YARIŞMAMDAKİ HEYECANI TARİF EDEMEM

Ahmet Ekinci, yarışma günü yaşadığı heyecanı unutamadığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hayalim olan her şey için İstanbul’da gün geldi çattı ilk podyum deneyimim ve ilk yarışmamda benim tek amacım arkadan yanımda bana destek vermiş bunca insanın yüzünü kara çıkartmamaktı. Podyum ışıkları altında 81 ilden hatta başka ülkelerden katılmış olan yüzlerce sporcu arasından Genç erkekler atletik fizik üçüncüsü Ahmet Ekinci, Hatay dediğinde göğsüme dolan gurur ve mutluluğu asla tarif edemem. Bana inan insanları sevindirmek ve memleketimin adını oradaki herkese duyurmak tarif edilemez bir duygu ve gururdu.Bu süreçte bana destek veren başta annem, daha önce yarışmaya katılan ve süreç boyunca her sorunumu ellerinden geldiği kadar çözen arkadaşlarım, iş yerinde yemeğimi özel pişiren ablalarım her ikisine ayrı ayrı ve bana inanan herkes yanımda olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.