İMREK: TAŞINMAZ TİCARETİNDE KANUN DEĞİŞTİ

İMREK: TAŞINMAZ TİCARETİNDE KANUN DEĞİŞTİ

Hatay Ticaret İl Müdürü Halit İmrek Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Yetki belgesi almak isteyen emlakçılar için 31 Aralık’a kadar mesleki deneyim şartı kaldırıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sıkıntıların ortadan kaldırılmasının ve sektör beklentilerinin karşılanmasının amaçlandığı belirtildi. Buna göre, değişikliğin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla taşınmaz ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletme ve sözleşmeli işletmelerce 31 Aralık’a kadar yapılan yetki belgesi başvurularında mesleki deneyim şartı aranmayacak. Ayrıca, Bakanlık söz konusu süreyi 6 aya kadar uzatmaya yetkili olacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada, emlak sektöründe kayıt dışı faaliyetlerin ve haksız rekabetin önlenmesi, adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının tesis edilmesi ve kaliteli hizmet sunumu sağlanarak tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesi amacıyla Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 2018’den bu yana yürürlükte olduğu anımsatıldı.

SON BAŞVURU 31 ARALIK’TA YAPILABİLECEK

İmrek konuyla ilgili açıklamasında; “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugün yayımlandı. Yapılan düzenleme ile birlikte, taşınmaz ticaretiyle uğraşan işletmeler için yetki belgesi başvurularında mesleki deneyim şartı aranmayacak. Bu değişiklikle, gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletmelerin 31 Aralık 2024’e kadar yetki belgesi başvurusu yapmaları gerekmektedir” dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.