İSKENDERUN-ANTAKYA-CİLVEGÖZÜ OTOBAN PROJESİ HAZIR

İSKENDERUN-ANTAKYA-CİLVEGÖZÜ  OTOBAN PROJESİ HAZIR

İskenderun Belen Antakya Cilvegözü uzanacak otoyol projesinin hazır hale getirildiği bildirildi.2022 yılında inşaatına başlanacak otoyol projesinde 2 tünel (725mt-7860mt)

1 viyadük(285 mt), 4kavşak var bulunuyor .Tünellerin uzunluğu 8585 metre olacağı açıklandı.kıcı mevkide yapılacak viyadüğün uzunluğu ise 285 metre olacağı bildirildi.Karayolları genel müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre projenin ihale aşamasına geldiği bildirildi.Bir süre önce  Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, geçtiğimiz günlerde dile getirdiği Hatay’ın yol sorununun çözümü için başvuru yaptıklarını açıklamıştı.

Belen Geçidi’nin Hatay’a yetmediğini, başka bir yol projesinin yapılması gerektiğinin altını çizen Çinçin, konuyla ilgili T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na müracaat ettiklerini, kendilerine gönderilen yazıda Hatay Otoyolu Etüt ve Proje çalışmalarının başlatıldığın ve 2022 yılında projenin bitirileceğin bilgisi verildiğini belirtti. Başkan Çinçin yaptığı açıklamada, “Oda olarak her platformda dile getirdiğimiz ve İlimizin karayolu ulaşımının en büyük sorunlarından biri olan “Belen Geçidi’nde yaşanan kazalar ve sıkıntılar ile ilgili T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na yaptığımız yazılı müracaatımıza gelen cevabi yazıda “Hatay Otoyolu inşaatının 2022 başlatılacağını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.