Meşale Gazetesi

İSKENDERUN BALIK PAZARI ESNAFI DERTLİ!

İSKENDERUN BALIK PAZARI ESNAFI DERTLİ!

 Sahil Kenti olunmasına karşın halkın balık yeme kültürünün olmadığını ifade eden İskenderun Balık Pazarı esnafı, en sağlıklı besin maddesi olan balık tüketimine halkı yönlendirmek gerektiğini söyledi.Deniz memleketinde insanların et ve tavuğu daha çok tercih etmelerine anlam veremediklerini vurgulayan balıkçı esnafı, yükselen balık fiyatlarının da buna etkisinin büyük olduğunun altını çizdi.İskenderun Balık Pazarı esnaflarından Balıkçı Şehmus Tekin sıkıntılarını dile getirerek şunları söyledi:“Balıkçı esnafı buraya sabahın erken saatlerinde geliyor, evine ekmek götürebilmek için. Ama sizlerde görüyorsunuz piyasa çok durgun. Sayılı müşteriler geliyor. Standart gelen müşteriler, onların dışında balık yemeğe gelen yok. Deniz memleketindeyiz ama balık yemeği bilmiyoruz. Et ve tavuğa alışmış halkımız balık yemiyor. Müşteriye ne istiyorsa onu sunmaya çalışıyoruz, temizleyiz veriyoruz. Fiyatlar da alımı etkiliyor tabi. 15 Eylül’de sezon açıldı gümüş balığı 30 TL idi şimdi 45 TL. Dükkan kiraları çok pahalı, girdilerde artış var, personel giderleri var. Derdimiz büyük…”

Balık satışları hakkında değerlendirmelerde bulunan Balıkçı esnaflarından Nurettin Tümkaya da; “Akaryakıt, malzemeler pahalı o yüzden bunlar balık fiyatlarına da yansıyor. Piyasa durgun, işlerimiz iyi değil. Geçen sene pandemi döneminde olmasına rağmen biraz daha iyiydi. İnsanlar şimdi gelip soruyor ama alım güçleri yok maalesef” dedi. Sahil Kenti olunmasına karşın halkın balık yeme kültürünün olmadığını ifade eden İskenderun Balık Pazarı esnafı, en sağlıklı besin maddesi olan balık tüketimine halkı yönlendirmek gerektiğini söyledi.Deniz memleketinde insanların et ve tavuğu daha çok tercih etmelerine anlam veremediklerini vurgulayan balıkçı esnafı, yükselen balık fiyatlarının da buna etkisinin büyük olduğunun altını çizdi.İskenderun Balık Pazarı esnaflarından Balıkçı Şehmus Tekin sıkıntılarını dile getirerek şunları söyledi:“Balıkçı esnafı buraya sabahın erken saatlerinde geliyor, evine ekmek götürebilmek için. Ama sizlerde görüyorsunuz piyasa çok durgun. Sayılı müşteriler geliyor. Standart gelen müşteriler, onların dışında balık yemeğe gelen yok. Deniz memleketindeyiz ama balık yemeği bilmiyoruz. Et ve tavuğa alışmış halkımız balık yemiyor. Müşteriye ne istiyorsa onu sunmaya çalışıyoruz, temizleyiz veriyoruz. Fiyatlar da alımı etkiliyor tabi. 15 Eylül’de sezon açıldı gümüş balığı 30 TL idi şimdi 45 TL. Dükkan kiraları çok pahalı, girdilerde artış var, personel giderleri var. Derdimiz büyük…”

Balık satışları hakkında değerlendirmelerde bulunan Balıkçı esnaflarından Nurettin Tümkaya da; “Akaryakıt, malzemeler pahalı o yüzden bunlar balık fiyatlarına da yansıyor. Piyasa durgun, işlerimiz iyi değil. Geçen sene pandemi döneminde olmasına rağmen biraz daha iyiydi. İnsanlar şimdi gelip soruyor ama alım güçleri yok maalesef” dedi. Sahil Kenti olunmasına karşın halkın balık yeme kültürünün olmadığını ifade eden İskenderun Balık Pazarı esnafı, en sağlıklı besin maddesi olan balık tüketimine halkı yönlendirmek gerektiğini söyledi.Deniz memleketinde insanların et ve tavuğu daha çok tercih etmelerine anlam veremediklerini vurgulayan balıkçı esnafı, yükselen balık fiyatlarının da buna etkisinin büyük olduğunun altını çizdi.İskenderun Balık Pazarı esnaflarından Balıkçı Şehmus Tekin sıkıntılarını dile getirerek şunları söyledi:“Balıkçı esnafı buraya sabahın erken saatlerinde geliyor, evine ekmek götürebilmek için. Ama sizlerde görüyorsunuz piyasa çok durgun. Sayılı müşteriler geliyor. Standart gelen müşteriler, onların dışında balık yemeğe gelen yok. Deniz memleketindeyiz ama balık yemeği bilmiyoruz. Et ve tavuğa alışmış halkımız balık yemiyor. Müşteriye ne istiyorsa onu sunmaya çalışıyoruz, temizleyiz veriyoruz. Fiyatlar da alımı etkiliyor tabi. 15 Eylül’de sezon açıldı gümüş balığı 30 TL idi şimdi 45 TL. Dükkan kiraları çok pahalı, girdilerde artış var, personel giderleri var. Derdimiz büyük…” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.