İSKENDERUN ÇÖP KOKUYOR

İSKENDERUN ÇÖP KOKUYOR

Vatandaşlar İsyan Etti

İskenderunlu vatandaşın koku isyanı sürüyor. Vatandaşların uzun zamandan bu yana çözülmesini beklediği sorun için İskenderun Belediyesi’nden hiçbir adım atılmaması ilçede sorunu çözülmez hale getiriyor. Defalarca başvurulan sorun ile ilgili çevreci STK’lar da harekete geçerek yetkililere çağrıda bulundu.

KARA; “İSKENDERUN’DA ÇÖP KOKUSUNDAN RAHATSIZ OLUYORUZ”

İskenderun Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Yıldırım Kara, bazı mahallelerde yaşanan rahatsız edici çöp kokusuna derhal bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Sorunun ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayan Kara; “Uzun zamandan bu yana İsmet İnönü, Şekere, Mustafa Kemal Mahallesi, Numune olmak üzere civar birçok mahalleyi ve Şahin Tepesi ile Siteleri yakından ilgilendiren ağır, genzi yakan, rahatsız edici çöp kokusu ile ilgili halkın yoğun ve haklı şikayetleri hem kamuoyunda hem de birebir de şikayetlere konu olmaktadır. Sorun özellikle halk sağlığı açısından önemli olup söz konusu mahalle muhtarlarının da girişimleriyle çözülmeye çalışılmakta, gerekli istişareler yapılmaktadır.

“HERKESİN SAĞLIKLI BİR ÇEVREDE YAŞAMA HAKKI VARDIR”

Ancak bu konuda ivedi bir şekilde işbirliğine ve dayanışmaya ihtiyaç vardır. Tekrar ifade ediyoruz ki anayasanın 56. maddesi; ‘Herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğu, çevreyi geliştirmek çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir’ ilkesinden hareketle yaşam alanlarımızı yakından ilgilendiren sağlık Çevre sorunun çözülmesini bir an önce istiyoruz” şeklinde konuştu.Vatandaşlar, konuya yönelik adım atılmasını ve çöp sorununun bir an önce sona ermesini istiyor. Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.