Meşale Gazetesi

İSKENDERUN MAKUS TALİHİNİ YENEMEDİ

İSKENDERUN MAKUS TALİHİNİ YENEMEDİ

Hatay’ın güzide ilçelerinden olan İskenderun’u yöneten vasat yöneticiler ilçeye bir türlü çağ atlatamadı.Her dönemde dünyanın liman kentleriyle kıyaslanan, belediye başkanlarının uzay kenti yapacağız vaatleriyle seçildiği, ancak dönemlerinin sonuna gelindiğinde ilçeye bir çivi dahi çakılamadığı görülüyor. Efsane başkan Mete Aslan’ın ardından gelenlerin Aslan’ın gölgesinde kaldıkları görülüyor.

TOSYALI FARKINI GÖSTEREMEDİ

Biz Hatay Meş’ale Gazetesi olarak Cumhur İttifakı belediyelerine olduğu gibi İskenderun Belediyesi’ne ve Başkan Fatih Tosyalı’ya seçildiği günden bu yana şartsız, koşulsuz ve karşılıksız destek verdik. İyi hizmetlerini gazetemiz vasıtasıyla vatandaşlara duyurduk. Ancak olumsuz bir durum olduğunda da basın olarak eleştirmeyi en doğal hakkımız sayıyoruz. İskenderun’un kavganın merkezi değil, ticaretin, santın, ekonominin merkezi olması gerekiyor. Ancak Hatay’ın en büyük ikinci ilçesi kısır tartışmalara kurban gidiyor. 3 yıldan bu yana dişe dokunur çapta bir hizmetin gerçekleşmediği ilçe önceden göç alırken, günümüze bakıldığında göç vermeye başladı. Sanayi işletmelerinin kıyı bölgesine sıkışması ve yeni tesislerin bölgeye kazandırılamaması, yapımı uzadıkça uzayan Hassa Tüneli’nin gecikmesi nedeniyle iç bölgenin limanla buluşturulamaması, İskenderun’da kamuoyu oluşturamayan yerel yönetimin bu sorunları çözememesi İskenderun’un büyümesine vurulan prangalar oldu.

İSKENDERUN YERİNDE SAYIYOR

Dişe dokunur bir projenin geliştirilemediği, işsizliğin azaltılamadığı ,üretimin durduğu İskenderun’da küçük düşünen yöneticilerin ellerinde gittikçe kan kaybeden İskenderun’un ufku daha çok açık yöneticilere ihtiyacı bulunmaktadır. İlçe belediyesinden STK’lara, siyasi partilerden iş örgütlerine kadar İskenderun’un büyümesi için çalışmak yerine kendi ikballeri için çalışan yetkililer dolayısıyla İskenderun yıllardır yerinde sayıyor. İskenderun’un geleceğe güvenle bakabilmesinin ve sorunları çözebilmesinin yolunun daha yenilikçi bir belediye başkanı olduğunu düşünüyor, mevcut başkan M. Fatih Tosyalı’ya kendini bir an önce değiştirmesini, aksi taktirde kendisinin değişeceğini hatırlatıyoruz. Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.