İSKENDERUN-PAYAS KOKUYOR

İSKENDERUN-PAYAS KOKUYOR

Halk İsyanda

Hatay’ın İskenderun ve Payas ilçelerinde belediye hizmetlerindeki yetersizlik vatandaşları isyan ettirdi.

İlçelerin çöp dağına döndüğünü belirten vatandaşlar, asli hizmetleri dahi yürütemeyen belediyeleri eleştiri yağmuruna tutarken, ne halkın, ne de çevreci derneklerin dediklerine kulak asmayan belediyelerin vurdumduymazlığı sorunu giderek arttırıyor. Söz konusu iki ilçede yatırım durma noktasına gelirken, vatandaşa kaliteli yaşam alanları sunmak, temizlik, çöp, park bahçe gibi hizmetleri vermekle yükümlü belediyelerin işlerini iyice ağırdan alması İskenderunlu ve Payaslı vatandaşları çıldırma noktasına getirdi.

VATANDAŞLAR SESLENİYOR, AMA DUYAN YOK

Vatandaşların konuyla ilgili çağrıları, çevreci STK’ların ardı ardına yaptıkları açıklamalar ve şikayetleri duyan, gören olmayınca sorunlar çözümsüz kalıyor. İskenderun’da ve Payas’ta çöp dağları oluşmaya devam ederken, ara sokaklarda uzun zamandan bu yana toplanmayan çöpler mahalleleri çöplüğe çevirdi. Payas ve İskenderun Belediyelerine seslenen vatandaşlar, bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğini belirterek; “Sandık önümüze gelene kadar vermediğiniz vaat kalmadı. İskenderun’u uçuracak projeleri ardı ardına sıraladınız. Ama gelinen noktada çöp toplamaktan aciz bir belediye yönetimi var. Görev sürenizin yarısından çoğu dolmasına rağmen çalışmalarınızdan hiç kimse memnun değil. Ne çöp toplanıyor, ne bir proje üretiliyor. Bu yönetime isyan ediyoruz” dediler.

Payas Belediyesi ile ilgili de isyan eden vatandaşlar, CİMER’e ve gerekli her merciye şikayette bulunduklarını belirterek sorunları çözülene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini belirttiler.Haber:Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.