İSKENDERUN’DA HAFIZLIK MERASİMİ

İSKENDERUN’DA HAFIZLIK MERASİMİ

Cemil Nezahat Güler yatılı kuran kursunda okuyan çocuklar Hafızlık ve İcazet merasimine katıldı.

İskenderun Nihal Atakaş Camiinde gerçekleştirilen Hafızlık ve icazet törenine, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Türkiye Mushafları inceleme kıraat kurulu başkanı Osman Şahin, Hatay il müftüsü Ömer Faruk Bilgili, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, Ayasofya camii İmam hatibi Ferruh Muştuer, Ayasofya camii müezzini Rıdvan Akbaş, Kuran kursunu yaptıran hayırsever Güler ailesi, Hafızlar ve hafızların aileleri katıldı. Aldıkları eğitimi tamamlayarak hafız olmayı başaran çocuklar Cami içine ailelerin heyacanlı bakışları arasında girdi. Tören öncesinde İskenderun İlçe Müfüsü Osman Şekerci yaptığı kısa konuşmasında, “Bu güzel günde böyle bir törenin olmasından dolayı emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

TOSYALI ÖĞRENCİLERİ KUTLADI

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise “Göreve geldiğim günden bu yana Müftülüğümüzün ve camilerimizin tüm ihtiyaçlarını yerine getirmeye çalışıyorum” dedi. Ayasofya camii müezzini Rıdvan Akbaş tarafnıdan kuran okundu. İl müfüsü Ömer Faruk Bilgili, “Kuranı öğrenmek, öğretmek ve dinlemek allahın kullarına emridir” dedi. Türkiye Mushafları inceleme kıraat kurulu başkanı Osman Şahin ise, “Bugün iskenderun’da çok özel ve güçel bir gün yaşıyoruz. 50 hafızımızın icazet ve hafızlık merasimini gerçekleştiriyoruz” dedi. Yapılan konuşmalar sonrasında ise hafızlık kursunu başarıyla bitirerek hafız olan çocuklara belgeleri ve çeşitli hediyeler de verildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.