İSKENDERUN’DA OKULLARA DENETİM

İSKENDERUN’DA OKULLARA DENETİM

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, her ilçede düzenlediği 2022-2023 eğitim öğretim yılı sene başı hazırlık toplantısını bu kez İskenderun’da gerçekleştirdi.

İlçedeki okulları, kurumları yerinde görmek ve saha değerlendirmesi yapmak için İskenderun’a gelen Müdür Ali Büyük,  ilk olarak İskenderun Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu konferans salonunda İskenderun’da görev yapan okul ve kurum müdürleri ile yeni eğitim öğretim yılı hazırlık toplantısı gerçekleştirdi.

OKULARIN FİZİKİ YAPILARI DEĞERLENDİRİLDİ

Daha sonra okulların fiziki yapısı ve yürütülen çalışmaları inceledikten sonra İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek Müdür Ali Haytaz’dan yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgiler alıp, değerlendirmelerde bulunan Müdür Büyük, 2022-2023 Eğitim öğretim yılının sağlıklı, hayırlı, başarılı geçmesi dilek ve temennilerinde bulundu. Müdür Büyük, değerlendirme toplantısında çalışmaları, eğitimin kalitesi ve başarının arttırılması ile ilgili çalışmalar, Hayat Boyu öğrenmenin önemi, Okul öncesi eğitiminin önemi, Özel Eğitim öğrencilerinin velileri için Halk eğitim kurslarının açılması, ücretsiz ders kitaplarının ve yardımcı kaynak kitapların dağıtımı, bu kitapların derslerde etkin kullanılması, okullardaki kütüphanelerin daha etkin kullanılması ve kütüphanelerde ki kitap sayılarının arttırılması, okulların eğitim öğretime hazır hale getirilmesi ve halk eğitim kurslarının sayısının arttırılması konularını görüştü.

HEM’LER DEĞERLENDİRİLDİ

İl Müdürü Büyük, daha sonra Halk Eğitim Merkezini Ziyaret ederek ilçede açılan Halk eğitim kursları hakkında bilgi aldı, ardından Tosçelik Fen lisesini, İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini, Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesini, Nene Hatun Anaokulunu, Sefa Atakaş Mesleki Teknik Anadolu Lisesini ve yapımı devam eden 12 derslikli Tosçelik Özel Eğitim Okulu inşaatını yerinde inceledi ve yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.