İSKENDERUN’DAKİ OKULLARA ‘ÖZEL’ İNCELEME

İSKENDERUN’DAKİ OKULLARA ‘ÖZEL’ İNCELEME

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve AK Parti Hatay Milletvekili Av. Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile birlikte 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesi okullarda yürütülen güçlendirme, bakım, onarım ve inşa çalışmalarını inceledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İsmet İnönü Mahallesi’nde Adakent İlkokulu – Ortaokulu yerine yapımı devam eden ve ortaokul olarak planlanan yeni binanın ardından, Çay Mahallesi’nde de İnönü İlkokulu yerine Çeçen Vakfı tarafından yapılan okulları inceleyen Milletvekili Özel, İskenderun’un eğitim altyapısını ve yarınlarımız olan çocukların eğitimini önemsediklerini ifade etti. 2024 – 2025 eğitim öğretim sezonunun başlamasına kısa bir süre kala kala ilçede bir taraftan onarım, bir taraftan da yeni okul yapımının hızla sürdüğüne dikkat çeken Milletvekili Özel, “İlimizde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 106 okul, hayırseverler tarafından ise 31 okul inşaat faaliyetleri devam etmektedir. Güçlendirme kapsamında 180 okulumuzun tahkiki yapılarak güçlendirme çalışmaları da yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılmış bir tek okul yok” diyenlere inanmayın. Hükümetimiz ve hayırseverlerimiz durmadan yeni bir okulun açılışını yapıyor ve temelini atıyor” dedi.

DERSLİK SAYISININ ARTTIRILMASI PLANLANIYOR

REKLAM ALANI

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de,  deprem sonrası onarım ihtiyacı oluşan eğitim yapılarının bakım onarım çalışmalarının hızla sürdüğünü, bu kapsamda yeni okulların da tamamlanmasıyla deprem öncesi derslik sayısının üzerine çıkmayı planladıklarını ifade etti.Haber: Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.