İSMAİL GÜZELMANSUR DOÇENT OLDU

İSMAİL GÜZELMANSUR DOÇENT OLDU

Hatay Devlet Hastanesi’nde Radyoloji Uzmanı olarak çalışan Antakyalı Dr. İsmail Güzelmansur, YÖK’ün belirlediği kriterleri yerine getirerek “Doçent Doktor” unvanına sahip oldu. Yaptığı ulusal ve uluslararası yayın, toplantı, sempozyum ve kongrelerdeki konuşmaları ile üniversitede görev yapan bir bilim insanından daha fazla bir disiplinde çalışıp Devlet Hastanesi’nde bu unvana sahip ilk hekimlerden biri konumunda olan Doç. Dr. İsmail Güzelmansur, Üniversite bünyesinde çalışmadığı halde Antakya Devlet Hastanesi’nde uzun yıllar bilimsel ve akademik çalışmalar yaparak bu unvana sahip ilk hekim onuruna sahip oldu.

DR. GÜZELMANSUR KİMDİR?

Dr. Güzelmansur, 1970 yılında Antakya Serinyol’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya’da tamamladı. 1993’te İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Bugünkü adıyla, S.B. Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Bölümü’nde 2001 yılında uzmanlık eğitimini almış olup, Nisan 2018 tarihinden itibaren Doçentlik unvanını kullanmaktadır.

Antakyalı hekim Dr. İsmail Güzelmansur; Girişimsel Radyoloji ve Gebe Ultrasonu üzerine yoğunlaşmış olup, Radyoloji Bölümü’nde özellikli bölümler üzerinde çalışmakta. Gebe Ultrasonu ve Girişimsel Radyoloji konusunda kongre ve sempozyumlara defalarca konuşmacı olarak davet edilen Güzelmansur, ülkemizde bu konuda söz sahibi nadir uzmanlar arasında bulunuyor. Doç. Dr. Güzelmansur, Üniversitede Öğretim Üyesi olamamasına rağmen, üniversite dışından yayınlarını gerçekleştirdi ve alanında en yetkili uzmanlar arasında yer almayı başardı

Başkent Üniversitesi Adana Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 2011 yılından itibaren Girişimsel Radyoloji bölümünde haftanın belirli günlerinde çalışan Güzelmansur, halen Hatay Devlet Hastanesi’nde Girişimsel Radyoloji ve Varis Polikliniği Sorumlu Hekimi olarak çalışmaktadır.

Ana rahminde bebeğin daha ilk aylarda sakatlık teşhisini ultrasonongrafi cihazı ile konulabilmekte, ancak bu kadar erken dönemde teşhiş koymak uzmanlık gerektirmektedir. Dr. Güzelmansur, bu konuda uzmanlaşan nadir hekimler arasında olup, ana rahminde sakatlık teşhisi konundan hayatını adamıştır. Dr. Güzelmansur’un hedefi hiçbir annenin hiçbir sakat bebek doğurmaması için gece gündüz çalışmaktadır.

Dr. Güzelmansur, 1970 yılında Antakya Serinyol’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya’da tamamladı.1993’te İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Bugünkü adıyla S.B. Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Bölümünde 2001 yılında uzmanlık eğitimini almış olup, Nisan 2018 tarihinden itibaren Doçentlik unvanını kullanmaktadır. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.