Meşale Gazetesi

İSTANBUL’DA HATAY GÜNLERİ

İSTANBUL’DA HATAY GÜNLERİ

Hedef, 5 günde 4 Milyon ziyaretçi

Hatay Valiliği’nin de desteğiyle, İstanbul’daki Hatay Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 10.su düzenlenen Hatay Günleri, önceki gün başladı, Pazar akşamına kadar sürecek. Yenikapı’daki etkinlikle beraber, Hatay’ın tarihi, ekonomisi ve yöresel lezzetlerinin tanıtılması amaçlanıyor.

İstanbul Yenikapı’da Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından, gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’na alınarak tescillenen Hatay mutfağının yöresel lezzetleri İstanbullularla buluşurken, vatandaşlara da yaklaşık 4 bin porsiyon künefe dağıtıldı, Hatay’ın kültürü tanıtıldı. Çarşamba günü başlayan İstanbul Yenikapı Hatay Günleri etkinliğine 120 firma katıldı.

Hedefin, 5 günde 4 milyon ziyaretçinin ağırlanması olduğu belirtildi.10 Ekim Pazar akşamına kadar sürecek olan etkinlikler kapsamında, kültürel sosyal faaliyetler yanı sıra workshop alanları, el sanatları gösterileri, Antakya Kına Geceleri gösterileri, Hatay yöresel davul zurna gösterileri ve konserler düzenlenecek.Hatay’ın kültürünü ve mutfağını ulusal anlamda tanıtmayı amaçlayan Hatay Günleri etkinlikleri kapsamında, onlarca esnaf yanı sıra, el sanatçıları, davul zurna ekipleri ve halk oyunları ekipleri de Hatay’dan İstanbul’a getirildi. İl’in yöresel ürünlerinin de sergilendiği etkinliklerde, Hatay’ın bütün Belediyeleri ve Kültür Müdürlükleri de stant açarak kentin tanıtımına katkı sunuyor. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.