İSTANBUL’DA HATAY GÜNLERİ’NİN YILDIZI; ERZİN

İSTANBUL’DA HATAY GÜNLERİ’NİN YILDIZI; ERZİN

Hatay’ın güzelliklerini ve lezzetlerini tek noktada buluşturan İstanbul Günleri organizasyonunda Erzin Belediyesi, şehre mis gibi narenciye kokusunu yaydı. İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda açtığı standı mandalina, portakal, limon, nar gibi narenciye çeşitleriyle süsleyen Erzin Belediyesi, fuar alanındaki ortamı yayılan narenciye kokusu, narenciye alternatifleri ve renk çeşitliğiyle değiştirmeyi başardı. Hatay’ın narenciye başkentinin oldukça dikkat çeken standında il protokolünün yanı sıra pek çok ziyaretçiyi karşılayan Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, konuklarına tarihin, denizin ve güneşin yanı sıra ilçenin narenciyesiyle de önemli bir ilçe olduğunu anlattı. Türkiye’de mandalina üretiminin yüzde 21’ini Erzin’in karşıladığını ve yılda 495 bin 567 ton narenciye üretimi ile ihracatın yüzde 21’ini karşıladıklarını anlatan Ökkeş Elmasoğlu, konuklarına mandalina ve limonun yanı sıra novalina, miyaveze, şatok, okitsu gibi ilçede yetişen narenciye ürün çeşitliliğinden bahsetti.

ELMASOĞLU: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Akdeniz’in incisi Erzin’de doğa ve tarihin bütünleştiğini söyleyen Ökkeş Elmasoğlu, “Hatay ilimizin ve tüm ilçelerinin katılımı ile düzenlenen İstanbul’da Hatay Günleri etkinliğinde Erzin’imizin tarihini, kültürünü, turizmini, narenciyemizi, zeytin ve zeytinyağımızı ve diğer ürünlerimizi tanıtmak için biz de varız. Ciddi bir üretim potansiyeline sahip olan ilçemizde yetişen narenciyemizi tanıtmak ve marka değerlerini yükseltmek için de çalışmalarımıza devam ediyoruz. C vitamini deposu olan ve sık sık tüketilmesi gereken besinler arasında yer alan narenciye tüm hastalıklara karşı bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. Kısacası, narenciye sağlıktır” derken, konuklarına kendi elleriyle mandalina dağıttı.

Elmasoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bu gün dünya üzerinde olmayacaktık’ sözünü anımsatarak, Erzin’deki ürün çeşitliliğine ve narenciye üretimine katkı sunan üreticilere ve çiftçilere de teşekkür etti. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.