İSTE’YE TÜBİTAK ÖDÜLÜ

İSTE’YE TÜBİTAK ÖDÜLÜ

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), yeni projesiyle, ilk kez TÜBİTAK TEYDEB – 1505 Üniversite Sanayi İşbirliği Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.İSTE’den, gelişme ile ilgili şu paylaşım yapıldı:“Özlenenler gerçekleşmeye başladı. Tüm kaynaklarımızı, alt yapımızı ve özellikle son bir yılda teknik bir üniversitenin olmazsa olmazı olan, çok büyük eksikleri ve hatta bazı alanlarda olmayan laboratuvarlarımızı kurmaya aktardık. Yatırımlarımız, ilk meyvelerini toplamaya başladı. Teknik bir üniversiteye yakışır şekilde, ilk TÜBİTAK TEYDEB – 1505 Üniversite Sanayi İşbirliği Destek programı kapsamında, bir projemiz desteklenmeye hak kazandı.

İSTE olarak, özlemini çektiklerimizi tek tek gerçekleştirmeye başladık. Böyle bir başarı, teknik bir üniversiteye yaraşır ve yakışır şekilde, üniversite sanayi işbirliğini sağlıyor.TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB), ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek ve bu yolla Türk sanayisinin araştırma-teknoloji geliştirme yeteneğinin, yenilikçilik kültürünün ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla projeleri kabul etmektedir.1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı; üniversite, kamu araştırma merkez ve enstitüleri ile eğitim ve araştırma hastanelerindeki bilgi birikiminin, özel sektör kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yapılmaktadır.

Üniversitemiz, artık bu kulvarda da haklı yerini alabilmiştir.İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci öncülüğünde, Teknopark İSTE Genel Müdürü Doç. Dr. L. Cenk Kumruoğlu yürütücülüğünde, bölge ekosistemine ve ekonomisine katkı sağlayacak geri dönüşüm ve kompozit malzemeler üzerinde bir proje daha destek almaya hak kazandı. TÜBİTAK TEYDEB – 1505 Üniversite Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında, ‘Eloksal Atık Çamurdan Alüminyum Hidroksit Kazanımı ve Yangına Dayanıklı Alüminyum Kompozit Panel Hammaddesi Olarak Kullanılması’ konu başlıklı proje, Zahit Alüminyum Sanayi ve Tic. A.Ş. ile birlikte yürütülecek.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.