İŞVERENLERE DESTEK TEMMUZ’DA BİTİYORDU, 2025 YILINA ERTELENDİ

İŞVERENLERE DESTEK TEMMUZ’DA BİTİYORDU, 2025 YILINA ERTELENDİ

Prim ödemeleri son tarih olan 2024 Temmuz’dan 28 Şubat 2025’e kadar ertelendi. Esnaf ve işverenler biriken borçlarını istiyorlarsa faizsiz ve gecikme zammı uygulanmadan ödeyebilecekler.

SGK İl Müdürü Hamit Bal “Esnafımız ve işverenlerimiz biriken borçlar için kaygılanmasınlar. Temmuz ayına kadar biriken primleri, faizsiz ve gecikme zammı olmadan taksitlendirme imkânı veriyoruz” dedi. Bal, Prim ödemelerinin 2024 Temmuz tarihinden, 28 Şubat 2025’e kadar ertelendiği duyurdu ve “Esnafımız ve işverenlerimiz biriken borçlar için kaygılanmasınlar. Temmuz ayına kadar biriken primleri, faizsiz ve gecikme zammı olmadan taksitlendirme imkânı veriyoruz. Bu konuda işverenlerimize destek olmaya çalışıyoruz” dedi. Bu süreçte özellikle kayıt dışı ekonomi ile de çok sıkı bir mücadele verdiklerini söyleyen Hamit Bal, bu nedenle bu yıl ki temalarını “Kayıt dışı istihdam ile mücadele” olduğunu söyledi. Kayıt dışı istihdamla mücadelenin önemine vurgu yapan Bal “Toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Kayıt dışı istihdamın genişlemesi, bir taraftan çalışanların güvencesiz kalmasına yol açarken, diğer taraftan da kayıtlı istihdam aleyhinde haksız rekabete yol açmaktadır. İl Müdürlüklerimizde görevli arkadaşlarımızın da gayretiyle hep birlikte çalışmalara katma değer katacak tüm taraflarla iş birliği içerisinde bir çalışma anlayışı yürütüyoruz. Kurum olarak verdiğimiz hizmetlerin iyileştirmesi, prim teşviki uygulamaları, veri paylaşımına dayalı çapraz denetimler, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları, yenilikçi uygulamalarımız ve tabii ki kayıt dışı istihdamın yoğun olduğu alanlarda hayata geçirdiğimiz projeler kayıt dışı istihdamın düşürülmesine önemli katkı sunmaktadır.

GSS SİSTEMİMİZ DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

REKLAM ALANI

Güçlü bir Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güçlü bir Türkiye demek olduğunu bildiklerini belirten Bal, “Deprem döneminde de hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması ve hizmetlerimizin aksamaması için İl Müdürlüklerimizde tüm çalışma arkadaşlarımız mesai mevhumu gözetmeksizin çalışmıştır. Deprem sürecinde hiçbir vatandaşımız sağlıktan faydalanamama, tedavi olamama ya da ilaç alamama gibi bir sorunla karşılaşmadı. Türkiye olarak ne kadar güçlü olduğumuzu deprem döneminde tüm dünyaya gösterdik. Ülkemiz bu sıkıntılı günlerde sağlam temeller üzerine inşa edilen Genel Sağlık Sigortası sistemimiz sayesinde tüm dünyaya örnek olmuştur. Böyle olmaya da devam edecektir” dedi.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.