Meşale Gazetesi

İYİLİK DER REYHANLI KURBANDA NİJER’DE

Birbirinden farklı çalışmalarıyla iyiliği dünyanın her yerine taşıma gayreti içinde olan İyilik-Der Reyhanlı temsilciliği bu yıl Kurban Bayramında Nijer’e gidecek.

İYİLİK DER REYHANLI KURBANDA NİJER’DE

Birbirinden farklı çalışmalarıyla iyiliği dünyanın her yerine taşıma gayreti içinde olan İyilik-Der Reyhanlı temsilciliği bu yıl Kurban Bayramında Nijer’e gidecek. Geçtiğimiz yıl Çad’a giderek biribirinden güzel faaliyetler gerçekleştirip Kurbanlıkları Çad’daki müslümanlarla paylaşan İyilik-Der Reyhanlı Temsilciliği bu yıl Nijer’de ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.Reyhanlı Temsilciliğinden bu yıl Süleyman Ocakoğlu’nun katılımcı olarak gideceği Nijer için bağışlar alınmaya başlanırken daha önce Çad ve Burkine Faso’ya giden Ocakoğlu ise izlenimleriyle ilgili olarak, “Geçmişte Fransız sömürgesi olan ülkeler sözde bağımsız. Ama batmış, bitmiş bir halde. Tam anlamıyla yoklar ülkesi. Yokluk, yoksulluk, yoksunluk yurdu sarmış durumda.Her şeyin yok olduğu bu coğrafyada söz bitiyor, kelimeler durumu izah etmeye yetmiyor. Cümleler yok oluyor.
Geliri yok, geçimi yok, geçmişi yok, geleceği yok, tarihi yok, sanatı yok, edebiyatı yok, müzesi yok, kütüphanesi yok.Kimseden hesap soracak gücü de yok.Altın kaynakları bakımından Afrika’da 4. sırada ama halkın bundan nasibi yok.Dünyanın en fakir ülkeleri sıralamasında ilk on arasında. Anlaşılan Burkina Faso bizim için ağır ve acı bir sınav.”

BİZ TÜRKİYE’DE CENNETTE YAŞIYORUZ

“Kara yağız Afrika’nın kara bahtlı insanının yaşam öyküsünü kara kara düşünüyoruz.
Ülkeyi gezerken soruyorum kendime, acaba milattan önce kaçıncı yüzyılı yaşıyorum bu coğrafyada?
Her yanı sefalet olan, fakirlik kokan, mahrum ve mağdurların diyarında Efendimiz (s.a.v)’in şu nebevi tespitini hatırlıyorum. Misyonerlerin bu topraklarda nasıl etkin olduklarını şimdi daha iyi anlıyorum.
Evet, şimdi bir Afrikalı insanın çilesine, bir de bizim tüketim çılgınlığımıza bakıyorum ve utanıyorum.
Meğerki biz Türkiye’de cenneti dünyada yaşıyormuşuz. Bize cennette yer var mı, bilmiyorum.
Bildiğim bir gerçek var ki, boynuzlu koyundan, boynuzsuz koyunun hesabının sorulacağı günde işimiz zor.” İfadelerini kullanarak bu yıl Nijer yardımı için vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

3 KITA 15 ÜLKE

İyilik-Der’e Online Kurban bağışında bulunmak isteyenler İyilik Derneği web sitesinde bulunan yüksek güvenlikli online bağış sayfasını ziyaret ederek, kurban vekaletinizi hızlı ve kolay şekilde bulunabilirler. 3 kıtada 15 ülkeye kurban ulaştıran İyilik-Der Kurban öncesi bağışları kabul etmeye başladı. Kurban Hisse Bedelleri Afrika 720 lira,  Türkiye’de 1100 lira, Ortadoğu 1100 lira, Balkanlar 1100 lira ve Gazze 1600 lira olarak belirlenirken isteyen bağışçılar Kredi Kartı, Havale, eft ve nakit olarak vekalet verebiliyor.HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.