Meşale Gazetesi

JAPON SANATI, AMİGURUMİ

JAPON SANATI, AMİGURUMİ

Kuran-ı Kerim öğrettiği üniversite öğrencisinden Amigurumi sanatını öğrenen Aynur Kayalı, işlediği oyuncaklarla kendine hayran bırakıyor. Büyük küçük herkesin ilgisini çeken sağlığa dost oyuncak Amigurumi, elişi sanatlarında kullanılan sık iğnenin tekniğini oluşturduğu oyuncak örme sanatıdır. Ami (tığ veya şiş ile yapılmış) ve nuigurumi (içi doldurulmuş oyuncak ) kelimelerinden türeyen Amigurumi sanatı ülkemizde fazla bilinmemesine rağmen yurtdışında oldukça popüler bir hobidir. Amigurumi, Japonca’da oyuncak yapma sanatı demektir.
1 seneye yakın süredir öğrendiği Amigurumi sanatının beceri ve azim isteyen bir iş olduğunu belirten Aynur Kayalı:” Oldukça uğraş gerektiren zor bir şeymiş gibi görünse de el işlerinde biraz kabiliyeti olan ve seven herkes kolaylıkla yapabilir. Tesadüfen gelişti Amigurumi ile tanışmam.Kuran-ı Kerim öğrettiğim üniversiteli öğrencimden öğrendim.
Sonra deneyerek yanılarak geliştirdim.Önemli olan uğraşmak ve sevmek, sonradın da ortaya güzel bir ürün çıkmaması imkansız.”diye konuştu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.