JUDO SPORUNA YOĞUN İLGİ VAR

JUDO SPORUNA YOĞUN İLGİ VAR

İskenderun’da göreve başladığında judonun neredeyse sıfır noktada olduğunu belirten İlçe Gençlik ve Spor Judo Antrenörü Mustafa Karaben, şu anda salona neredeyse sığmadıklarını yaz okulları, okul grupları ve performans gruplarındaki kapasitesinin arttığını söyledi.

Yaz kurslarına olan talebin özellikle havuz ( Yüzmeden) sonra arttığını ve bölgesel şampiyonaların da bu ilgiyi artırdığını ifade eden Judo Antrenörü Mustafa Karaben, “İlginin giderek artması nedeniyle, öğrenciler antrenman için 12’şer kişilik gruplara bölünüyor ve en başarılı olanlar okul döneminde de eğitimlerine devam ediyor. Başarılı öğrenciler lisanslandırılarak İskenderun İlçe Gençlik Spor adına çeşitli müsabakalara ve şampiyonalara gönderiliyor. Üst düzey performans sergileyenler ise milli takım seçmelerine yönlendiriliyor” dedi.

YETENEKLİ SPORCULAR YETİŞİYOR

REKLAM ALANI

8-11 yaş arası yetenekli çocukların potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Karaben, Karaağaç ve Belen bölgelerinden gelen çocukların imkanları doğrultusunda eğitim aldıklarını, Kulüp olarak amaçlarının yetenekli sporcuları en üst düzeye taşımak olduğunu vurguladı. Mevcut durumda 53 lisanslı sporcunun bulunduğunu, yaz okulundan lisanslı olmayan 40 sporcu ile birlikte toplamda yaklaşık 80 sporcunun kayıtlı olduğunu belirten Karaben, 43 sporcunun aktif olarak lisanslı ve vizeli olduğunu ifade etti. Ayrıca, bir ay sonra Hatay’ın Antakya ilçesinde düzenlenecek turnuvaya da katılım sağlayacaklarını ve geçen yıl 18 sporcu ile katıldıkları turnuvada 15 madalya kazandıklarını aktaran Karaben bu başarının İskenderun için büyük bir başarı olduğunu sözlerine ekledi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.