KADINLAR AİLE KURUMUNUN MİMARLARIDIR

KADINLAR AİLE KURUMUNUN MİMARLARIDIR

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

8 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının 1977’de onaylanmasından bu yana, tüm dünyada, bir farkındalık oluşturmak için “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır.

Toplumun yapı taşı, aile kurumunun mimarı olan kadınlarımız, gerek ailesi, gerekse de toplum için gösterdikleri fedakarlıklarla, hayatımızın her alanında etkin bir şekilde yer almıştır.

Şanlı tarihimize baktığımızda kadınlarımız, bu toprakların vatan kılınması adına eşsiz mücadeleler vermiş, vatan, bayrak ve millet sevdasıyla yetiştirdikleri evlatlarını cepheye göndermekle kalmamış, yeri gelmiş cephede savaşmış, yeri gelmiş cephe gerisinde savaşa destek olmuştur. Öyle ki; Nene Hatun, Kara Fatma ve Şerife Bacı gibi nicesi şanlı tarihimizin kahramanlık sayfalarında yerlerini almışlardır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan, kalkınmasına kadar emeği, alın teri, katkısı ve duası ile hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan kadınlarımıza, birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle medeni ve siyasi haklar tanınmış, kadınların sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile yaşamında, iş ve çalışma hayatında, siyasette eşit haklara sahip olması hedeflenmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle sevginin, fedakârlığın, vakarın sembolü olan yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, her alanda bizden desteklerini esirgemeyen, eğiten ve yetiştiren kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” en kalbi duygularla kutlarım. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.