KADINLAR YÖRESEL LEZZETLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

KADINLAR YÖRESEL LEZZETLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

Türk Tabipleri Birliği eski Başkanı Dr. Füsun Sayek’i anmak amacıyla bu yıl 15’incisi merhumun doğum günü, 11 Ağustos’ta Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri başladı.Her yıl Arsuz’da birçok etkinliklere ev sahipliği yapan İskender Sayek Evi’nde bu yıl da toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk projelerine yer veriliyor.Hatay, İskenderun ve Arsuz ilçelerinde bir ilk oluşturan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, her yıl genişleyerek gelenekselleşiyor. Türkiye’nin kültür mozaiğini koruyan ve yaşatan ender yerleşim merkezlerinden Arsuz’da düzenlenen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinde konserler, sergiler, söyleşileri, çocuklara yönelik sanat atölyeleri, spor yarışmaları ve sağlık taramaları yer alıyor.

PROGRAM ÖZEL BİR TARİHE DENK GETİRİLDİ  

Dr. Füsun Sayek’in eşi Hacettepe Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Sayek’in öncülüğünde ve Türk Tabipleri Birliği’nin desteği ile gerçekleştirilen etkinliklerin sağlık bölümünde bu yıl da pek çok dalda tarama ve bilgilendirme toplantıları düzenleniyor. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri Arsuz’da 1800’lerden kalma ve artık bir ‘kültür ve müze evi’ olarak kullanılan aile evinde gerçekleştiriliyor. Yerel lezzetler, geleneksel tarifler, Arsuzlu kadınların elinden bin bir çeşit yemeklerin hazırlanıp damak tadına sunulma etkinliği Meryem Ana Doğduğu gününe panayırına da denk getirildi.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.