Meşale Gazetesi

KADİR GECEMİZ TÜM İSLAM ÂLEMİNE MÜBAREK OLSUN

KADİR GECEMİZ TÜM İSLAM ÂLEMİNE MÜBAREK OLSUN

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Kadir Gecesi dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.Başkan Yavuz Mesajında; “Ramazan ayının 27.gecesine denk gelen Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlı, Müminlerin ve tüm insanlığın kadrini yükselten, İslam Âlemi için kutsal olan en önemli gecelerden bir tanesidir.“Kadir Gecesi; Kuran’ın Allah (C.C) tarafından vahiy meleği Cebrail Aleyhiselam aracılığıyla Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’a vahyedilmeye başlandığı gecedir.İslam dini açısından büyük önem taşıyan ve Bin aydan daha hayırlı olan, Allah katında günahların affedildiği, insanların dualarının ve isteklerinin ALLAH tarafından kabul gördüğü ve Ramazan bayramının yaklaştığını müjdeleyen en önemli gecelerden birisi olan mübarek Kadir gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu Milletçe idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu bir kez daha yaşıyoruz.Tutulan oruçlarla, yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır.

Resulullah’a bütün ümmetlerin ömürleri gösterilmişti. Peygamberimiz (SAV) kendi ümmetinin ömrünü görünce ömrü uzun olan ümmetlerin amellerini düşündü ve kendi Ümmetinin bu kısa ömürlerinde yaptığı amellerle onlara ulaşamayacakları endişesi içinde düşündü. Yüce Allah, Habibi’nin bu üzüntüsüne mukabil Kadir gecesini vererek ümmetine bin yıldan hayırlı kıldı.

Bu hayırlı gecede yüreklerimiz İbadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun. Rahmet ve mağfiretin sağanak halde indiği Kadir Gecesinin kurtuluşumuza vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ederim.

Rabbimin cümlemizin hayırlarını, ibadet ve dualarını izzeti dergâhında kabul etmesi temennisiyle İslam Âleminin ve tüm hemşerilerimizin mübarek Kadir Gecesini en kalbi duygularımla kutluyor bu mübarek gecelerin İslam ve insanlık âlemine, hayırlar getirmesi dileklerimle Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.