KAFE VE RESTORANLAR AÇILACAK MI?

KAFE VE RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Salgının seyrine göre, Hatay İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun alacağı karar doğrultusunda kapılarını yeniden açmayı bekleyen restoran ve kafeler, Valiliğin konuya ilişkin kararına odaklandı.

Hükümet tarafından alınan yeni karar kapsamında, salgının seyrine göre, Hatay İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun alacağı kararlar doğrultusunda Antakya ve diğer ilçelerdeki restoran ve kafelerin belli kurallar çerçevesinde kapılarını yeniden açabileceği işaret edilirken, bu konudaki tarih için gözler Hatay Valiliği’nde. Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, belirlenen kriterlere göre 1 Mart’tan itibaren Valiliklerin normalleşme süreciyle ilgili kararlar alacağını açıklamıştı.

Sürecin nasıl işleyeceğine dair kurallar henüz net değil, ama Sağlık Bakanlığı Toplum Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Hatay’da da başlaması beklenen sürece eklenebilecek önerilerini şöyle sıraladı:

“Mekanda masalar, arasındaki mesafe en az 1,5-2 metre olacak şekilde yerleştirilebilir ve masada, çapraz oturma düzeni oluşturulabilir. Maskeler, ancak ve ancak yemek yenilirken çıkarılabilir. Müşterilerin mekanda bulunma süresine sınırlama getirilebilir. Bulaşma riskinin önlenebilmesi amacıyla, söz konusu mekanlarda müşterilerin yüksek sesle konuşmasına ve ortamda canlı müzik yapılmasına izin verilmeyebilir.” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.