KAN BAĞIŞI ŞART

KAN BAĞIŞI ŞART

KAN BAĞIŞI ŞART

Nüfusuna oranla Kan verme talebi gün geçtikte azalan Antakya’da Kızılay yetkilileri vatandaşlara “Kan Bağışı” çağrısında bulunurken sağlık durumu iyi ve yeterli olan her vatandaşı Antakya Atatürk Caddesi’nde bulunan Kan Alma Birimi Merkezine davet ediyor.

Antakya Atatürk Caddesi’nde geçtiğimiz aylarda açılan fakat vatandaşlar tarafından gerekli ilgiyi görmeyen Kızılay Kan Alma Birimi günlük topladığı ortalama kan ünitelerinde hedefledikleri sayıya ulaşamazken yetkililer, vatandaşların Kan Alma Birimine ve Türkiye’de kan ihtiyacına daha duyarlı olması gerektiğinin de altını çizdi.

4 SANİYEDE 1 ÜNİTE KANA İHTİYAÇ VAR

Türk Kızılay’ı Antakya Kan Alma Birimi Kan Kazanım Uzmanı Hilal Ayas geçtiğimiz aylarda açılan Kan Alma Birimine vatandaşların ilgisinin düşük olduğunu ifade ederken günde toplanan kan ünite miktarlarının yetersiz olduğunu Türkiye’de her 4 saniye de bir ünite kana ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.Kan Kazanım Uzmanı Hilal Ayas, “Antakya’da yeni açılan Kan Alma Birimimizde günlük 15-16 ünite kan alabiliyoruz. Bu rakam Antakya nüfusuna oranla çok düşük kalıyor. Yeni yerimizin en merkezi caddelerden biri olan Atatürk Caddesi’nde olması da kan bağış oranını yükseltmiş değil. Sabah 10:30 akşam 17:30 arasında Atatürk caddesi’nde 17:30 ile 01:00 arasında Vali Göbeğinde hizmet veriyoruz. Oranlama yaptığımızda vatandaşlarımız Vali Göbeğinde daha fazla kan bağışı yapıyor. Bizde vatandaşlarımızı buraya yeni yerimize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KAN BAĞIŞI IÇIN 20 DAKIKA YETERLi
2005 yılında Ulusal Güvenli Kan Temini projesini başlatan Kızılay, o yıl 300 bin ünite dolaylarında olan gönüllü kan bağışı sayısını her geçen yıl artırarak 2.5 milyon ünite dolaylarına çıkarmış,  hergün yaklaşık 300 ekip ile kan bağışı toplamak için hareketini sürdürmekte. Kızılay yetkilileri alınan kanlara dünya standartlarında testler uygulamakta, kan bağışlarını eritrosit, trombosit ve plazma olarak ayrıştırarak hastanelere teslim etmektedir. Kan bağışı için Kızılay kan bağış noktalarına geçerli bir kimlik belgesi ile gelen bir kişi, kan bağış formunu doldurup, doktor kontrolünden geçtikten sonra kan bağışını yapmakta, tüm bu süreç yaklaşık 20 dakika sürmektedir. HABER: FADİME ÇAYLI

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.