KARAAĞAÇ’IN İLÇE OLMASI TBMM GÜNDEMİNDE!

KARAAĞAÇ’IN İLÇE OLMASI TBMM GÜNDEMİNDE!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Büyükşehir yasası ile belde iken kapatılıp mahalleye dönüştürülen Antakya Serinyol, İskenderun Denizciler, Arsuz Karaağaç ve Samandağ Karaçay Bucağı’nın ilçe olması konusunu bir kez daha TBMM Gündemine taşıdı.

Merkezi ve etrafı ile birlikte ilçe olmak için her türlü alt yapıya sahip olan bu dört mahallenin siyasi rant uğruna kilometrelerce uzaklıktaki ilçelere bağlandığını ve daha önce de kanun teklifi verdiğini söyleyen Milletvekili Topal,  halkın yanı başındaki kamu hizmetlerine daha rahat erişmesi ve yerel demokrasinin daha etkin şekilde yerleşmesi açısından Serinyol, Denizciler, Karaağaç ve Karaçay Bucağı’nın ilçe olması için mücadeleye devam edeceğini söyledi. Konuşması sırasında iktidar milletvekillerinin müdahalesine ‘Bu 4 mahalleyi ilçe yapmak, büyükşehirin işi değil, iktidarın işi’ diyerek yanıt veren Serkan Topal, “Hatay halkını mağdur etmeyin” çağrısı yaptı.

KANUN TEKLİFLERİ REDDEDİLİYOR

Verdiği kanun tekliflerinin iktidar tarafından red edildiğini de belirten Serkan Topal, “Özellikle Antakya merkeze yaklaşık 20 km. uzaklıkta olan bir Serinyol Mahallesi var. Serinyol ilçesi olması gerekiyor. Ama Antakya’nın dibinde ve merkezinde olan Armutlu’yu Defne’ye bağlıyor neden? Siyasi bir rant.. Antakya Belediyesi’ni kazansın diye. Yazıklar olsun. Bakın yine İskenderun Merkeze 20 km. uzaklıkta Denizciler Mahallesi ilçe olması gerekiyor. Aynı iktidar maalesef İskenderun’nun yanı başındaki Karaağaç Mahallesi’ni de 35 km. uzaktaki Arsuz’a bağlıyor, yine siyasi bir rant… Oradaki bütün vatandaşlarımız mağdur oluyor. Yerel ve rakamsal anlamda da düşünebiliyor musunuz yanıbaşına gitmesi gerekirken yerin 20-25 km. uzağına gidiyor. Zaman kaybı, masraf. Yazık günah değil mi?

CİDDİ BİR İHTİYAÇ VAR

Ekonomik, sosyal ve kültürel olarak ve geçmiş kent birikimi ile İlçe olmayı fazlası ile hak eden Karaağaç ilçe olsun diye verdiğimiz Kanun teklifini bir kez daha TBMM’nin gündemine taşıyorum. Bu Teklif kanunlaşıncaya kadar ve Karaağaç ilçe oluncaya kadar takipçisi olacağız. Çünkü İlçe olmak Karaağaç’ın hakkıdır. Bakın yine bizim Karaçay Bucağımız var Samandağ’da.  Orada da ciddi bir ihtiyaç var. İlçe olması gerekiyor. Buradan iktidar milletvekillerine sesleniyoruz; Hatay halkını mağdur etmeyin. Büyükşehir kanunuyla Hatay’ı darmadağın ettiniz. Yazıktır, günahtır, vicdan değildir bu arkadaşlar. Buradan Hatay halkına sesleniyoruz; Bizim iktidarımıza, millet ittifakı iktidarında bunları çözeceğiz. Birlikte çözeceğiz” dedi.Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.