KARAMAĞARA TURİZM MERKEZİ OLACAK

KARAMAĞARA TURİZM MERKEZİ OLACAK

Yayladağı’nda manzarası, berrak denizi ve konumuyla dikkati çeken Karamağara Koyu, yeni yatırım ve projelerle kapsamlı bir turizm merkezi haline getirilecek.Tarihte korsanların Doğu Akdeniz’deki gizli üslerinden biri olarak kabul edilen Karamağara Koyu’na turizm yatırımları ve projeleri için harekete geçildi.

Yayıkdamlar Mahallesi’nden 7 kilometrelik kıvrımlı yollardan geçilerek ulaşılan koyda ilk çalışmalar, dar ve yamaç olması sebebiyle tehlike arz eden yolun genişletme çalışmalarıyla başladı.Dalış merkezi, konaklama alanları, halk plajı ve tekne limanını yapılması planlanan koyun, yeni yatırım ve projelerle yerli ve yabancı turistleri daha fazla çekmesi hedefleniyor. edef günlük 3 bin ziyaretçi

Belediye Başkanı Mehmet Yalçın da Karamağara Koyu’nun berrak suyu, konumu ve eşsiz manzarasıyla Doğu Akdeniz’in en güzel koylarından birisi olduğunu söyledi.Bölgenin tarihte korsanların saklandığı çok özel bir koy olduğunu aktaran Yalçın, “Burayı turizme kazandırmak adına Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile birlikte çok önemli projelerimiz var. Dalış merkezi, günü birlik konaklama alanları, liman, halk plajı olacak. Deniz gezisi için 2 teknemizi, Balıkçılık Genel Müdürlüğünden aldık. Hedefimiz burada günlük 3 bin yerli ve yabancı turisti burada ağırlamak. Yani sezonda yarım milyondan fazla ziyaretçi hedefliyoruz. Projelerle birlikte doğası ve akvaryumu andıran denizi Karamağara’yı dünyayla buluşturmak istiyoruz.” diye konuştu.

Doğayı koruyarak yapacakları yatırımları kısa sürede tamamlamayı amaçladıklarını aktaran Yalçın, projeye desteklerinden ötürü Hatay Valisi Rahmi Doğan’a da teşekkür etti.(AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.