KARASU TÜNELİ HIZLA İLERLİYOR

KARASU TÜNELİ HIZLA İLERLİYOR

Hatay için hayati öneme sahip karasu tünel projesinde incelemelerde bulunan AK Parti Hatay İl Başkanı Av.Adem Yeşildal AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi DSİ Bölge müdürü  Mehmet Akif Balta “Reyhanlı Barajı rezervuarında depolanacak su Reyhanlı, Kırıkhan ve Kumlu ilçelerinde 478 bin 210 dekarı cazibeli, 106 bin 430 dekarı pompajla olmak üzere toplamda 584 bin 640 dekar alanın sulanması hedefleniyor” İncelemeden sonra bolluk birlik ve bereket için çalıştıklarını Belirten İl Başkanı Adem Yeşildal tünel projesinin hızla ilerlediğini ve Hatay için “cansuyu olacağını ifade etti.

Sulamanın yanı sıra taşkına da faydası olacak olan  Reyhanlı Barajı 200.000 dekar alanı taşkından koruyacak“Ülke ekonomisine yıllık 451 300 000 TL tarımsal gelir artışı ve yaklaşık 52 600 kişiye ilave istihdam sağlayacak. Bu projenin de ana su kaynağını da oluşturan “Reyhanlı Barajı” 03 Ekim 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı canlı bağlantı ile açılmıştı. Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı İnşaatı Karasu Nehri üzerine kurulacak olan regülatör yapısı ve 36 km iletim kanalı vasıtasıyla Reyhanlı Barajının ana su kaynağını oluşturmaktadır. Reyhanlı Barajında suyun depolanması ve taşkınların önlenmesi adına Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı İnşaatı büyük önem arz etmektedir”

DEVASA PROJE

DSİ Bölge Mehmet Akif Balta “ kış aylarında gelen taşkın sularının kontrollü bir şekilde devre edilerek Reyhanlı Barajı rezervuarına aktarılacağının altını çizerek “Yıllık 239 hm3 su Reyhan Barajı rezervuarına aktarılması ve depolanan sular ile Hatay’da Reyhanlı, Kırıkhan ve Kumlu’da 584 bin 640 dekar alanın sulanması hedeflenmektedir. Yapımı tamamlanarak hizmete alınan Reyhanlı Barajı Afrin Çayı Davutlar Regülatörü Ve Derivasyon Kanalı ile birlikte Amik Ovasında 200 000 dekar arazinin taşkından korunması da sağlanacaktır. Karasu Kanalı Projesi Kapsamında: 1 adet regülatör, 30.728 m Ana İletim Kanalı (50m3/s Kapasiteli), Toplamda 3.402 m Tünel (T1 Tüneli= 1373m, T2 Tüneli= 2029 m), 5 Adet Galeri Yapısı ( Toplam= 2083 m), 40 Adet çeşitli sanat yapıları bulunmaktadır. Bugün itibari ile Proje’de fiziki gerçekleşme 24’e ulaşmıştır. Proje kapsamında: 5.808 m Ana İletim kanalı kazısı, T2 Tünelimizde 1.140 m ilerleme, T1 tünelinde giriş ve çıkış portal kazıları ve destekleme çalışmaları tamamlanmıştır” şeklinde konuştu.

Haber: Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.