KAŞIKÇI, ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIYACAK

KAŞIKÇI, ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIYACAK

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı çiftçilerin sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Hataylı çiftçileri ziyaret eden Kaşıkçı, özellikle geçtiğimiz hafta aşırı sıcak nedeniyle büyük bir darbe alan narenciye sektörünün talep ve beklentilerini yerinde dinledi. Erzin’de incelemelerde bulunan Kaşıkçı, geçtiğimiz günlerde etkisini gösteren aşırı sıcaklardan dolayı özellikle Erzin, Dörtyol, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde zarar gören narenciye üreticilerinin karşı karşıya kaldığı sıkıntılara çözüm üretmek amacıyla çalışmalarına devam etti.
Sorunların çözümü için gerekli girişimlerde bulunacağını ifade eden Kaşıkçı, Çiftçilerin Tarım ve Kredi Kooperatifi ile Ziraat Bankasına olan borçlarının faizsiz olmak üzere ertelenmesi, ön ödemesiz düşük faizli kredi imkanı tanınması, aşırı sıcakların afet kapsamında değerlendirilerek TARSİM kapsamına alınması, tarımsal sulamada KDV indirimi ve mahsülde ödeme ve ihracat desteği ile ihracatın açılması gibi taleplerin yerine getirilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

ERZİN VE DÖRTYOL’DA ODA BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜ
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Erzin ve Dörtyol İlçe Ticaret Odası Başkanları, Ziraat Odası Başkanları, Siyasi Parti Başkanları, Sulama Birlikleri ve Muhtarlar ile bir araya gelerek çalışma toplantıları düzenledi. Toplantı sonunda bir basın açıklaması yapan Kaşıkçı; “Güç Birliği” adını verdiği çalışmalar neticesinde TBMM gündeminde çözüm arayacağı konuları ve talepleri hakkında bilgi verdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.