KAŞIKÇI: İNSAN VE ÇEVRE FAKTÖRLERİ KESİNLİKLE İHMAL EDİLMEMELİ

KAŞIKÇI: İNSAN VE ÇEVRE FAKTÖRLERİ KESİNLİKLE İHMAL EDİLMEMELİ

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, TBMM’de maden kanunundaki değişiklikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kaşıkçı: “Madenciliğin sürdürülebilir bir konuma ulaşması için insan ve çevre faktörlerinin kesinlikle ihmal edilmemesi gerekmektedir.”dedi.

EN STRATEJİK SEKTÖRDÜR.

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı Maden Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 2.nci bölümü üzerine MHP Grubu adına konuşma yaptı. Kaçıkçı: “Madenler, ülkelerin kalkınmasındaki en önemli kaynaklar; madencilik ise bu kaynakların ekonomiye kazandırılmasındaki en stratejik sektördür. Ülkemiz maden çeşitliliği bakımından dünyada 8. sırada yer almaktadır. Cari açığımız düşünüldüğünde sahip olduğumuz bu çeşitliliği ekonomiye kazandırmak, bir tercihten ziyade bir zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır.

180 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Rezerv açısından zengin olduğumuz mermer, trona, bor, feldspat, krom, bentonit ve tuz madenlerimiz ihracat açısından büyük önem arz etmektedir. Madencilik sektörü yaklaşık 180 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Madenciliğin diğer sektörlerle ekonomik bağı dikkate alındığında, madencilik sektöründe çalışan 1 kişi diğer sektörlerdeki 4 kişiye iş imkânı açmaktadır. Madenciliğin sürdürülebilir bir konuma ulaşması için insan ve çevre faktörlerinin kesinlikle ihmal edilmemesi gerekmektedir.” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.