KAŞIKÇI, MİLEYHA KUŞ CENNETİNİ TBMM’YE TAŞIDI

KAŞIKÇI, MİLEYHA KUŞ CENNETİNİ TBMM’YE TAŞIDI

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan Mileyha Sulak Alanı’nın gelecek nesillere aktarılması konusunu TBMM’ye taşıdı. Coğrafi çeşitliliği, tarihi ve kültürel yapısıyla öne çıkan Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan ve 300’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan Mileyha Sulak Alanı, moloz dökülmeleri ve sazlıkların yakılması nedeniyle tehlike altında bulunuyor. Konuyu TBMM’te taşıyan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kuş cenneti olarak tanımlanan Mileyha Sulak Alanı’nın doğal bir miras olduğunu dile getirdi ve bu mirası korumanın tüm Hataylı vatandaşların görevi olduğunu hatırlattı.

BU MİRASI KORUMAK HATAYLILARIN GÖREVİDİR

TBMM’de konuşan Kaşıkçı, “Ülkemizde bugüne kadar tespit edilen kuş türlerinin, tek başına yüzde 75’i bu alan içerisinde tespit edilmiştir. Kuş gözlemcisi Emin Yoğurtçuoğlu’nun ifadesine göre; bu alandaki tür çeşitliliği eşsiz bir ekosistemin bünyesinde barındırmaktadır. Çok farklı kuş türlerinin konakladığı, beslendiği bu sulak alan, moloz dökülmeleri ve sazlıkların yakılmasıyla son zamanlarda gündeme gelmektedir. Bu sulak alan bir doğal mirastır ve bu mirası korumak başta Samandağlılar olmak üzere tüm Hataylıların görevidir” dedi.

SİT ALANI İLAN EDİLECEK

Kaşıkçı’nın konuşması şu ifadelerle son buldu: “Bu sulak alanın doğal sit alanı ilan edilmesine çok az kaldı, o zaman kadar başta yerel yönetimler olmak üzere tüm STK ve kurumların bu alanın gelecek kuşaklara aktarılması adına kenetlenmesi gerektiğini hatırlatmak isterim.” Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.