KAŞIKÇI’DAN DÖRTYOL ÇIKIŞI

KAŞIKÇI’DAN DÖRTYOL ÇIKIŞI

MHP Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkçı, Açıköğretim sınavında sorulan İlk Kurşun’un atıldığı yer neresidir sorusunun cevabı olarak Dörtyol ilçesi yerine Hatay şıkkının verilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na konuyla ilgili talep gönderdi. Talebe gelen cevaba göre bundan sonra ders kitaplarında Hatay yerine Dörtyol ifadesinin kullanılacağı belirtildi.

Vekil Kaşıkçı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “19 Aralık 2020 tarihinde düzenlenen Açıköğretim Fakültesi Tarih Bölümü 19.sorusunda ” İşgallere karşı ilk silahlı direniş hareketinin başladığı yer ” sorulmuş ve cevap şıklarında İlk Kurşun’un atıldığı Dörtyol ilçemiz yer almamıştır. Bunun üzerine başta STK’larımız ve Dörtyol’da yaşayan tüm hemşehrilerimiz adına Milli Eğitim Bakanlığına bir soru önergesi vererek, yapılan yanlışlığın giderilmesini talep etmiştik. Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 7/39026 sayılı yazılı cevabında sorulan soruda doğru cevabın ” Hatay” olduğu, sınava girenlerin %86.5’inin doğru cevabı bildiği belirtilmiş, ancak Anadolu Üniversitesi ders kitaplarının bundan sonraki basımlarında ” İlk Kurşun’un Dörtyol’da Atıldığı” bilgisinin yer alacağı cevabı tarafımıza ulaşmıştır. Konuya hassasiyetle yaklaşan Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya Selçuk başta olmak üzere Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne de böylesi tarihi bir hakkı teslimleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Konuyu bizimle birlikte takip ederek desteklerini bizden esirgemeyen başta Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere tüm STK’larımıza, tüm yerel idarecilerimize ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Hatay her ilçesi ve her köşesiyle bir tarih kentidir. Yaklaşık 14 medeniyete ve binlerce yıllık tarihi mirasa ev sahipliği yapan Hatay, Atatürk’ün, Tayfur Sökmen ve arkadaşlarının, Karahasan paşaların, Ayşe Fitnat Hanımların, Kara Mehmet Çavuşların ve şehitlerimizin bizlere emaneti bir şehrimizdir. Hatay 15 ilçesiyle beraber vatan nöbeti, ay yıldızlı bayrağımız dalgalandıkça kıyamete kadar tutmaya ve yaşatmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.    Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.