KENDİLERİNE KAYMAK YOL, DEFNELİLERE ÇAMUR

KENDİLERİNE KAYMAK YOL, DEFNELİLERE ÇAMUR

Defne’ye bağlı Çekmece Mahallesi 357. Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, kış ayının gelmesine rağmen bir türlü yapılamayan yollarından dolayı çamur içinde yaşıyor. Bozulan yolları yağan yağmurlar ile birlikte çamur deryasına dönen Çekmece Mahallesi sakinleri, yollarına bir türlü çözüm bulamayan Defne Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne büyük tepki gösterdi. Aylardır Defne Belediyesi’ne ve HBB’ye ulaşamadıklarını belirten vatandaşlar, “Bize bir cevap verme tenezzülünde bile bulunmadılar. Biz çamur içinde yaşamaktan bıktık. Yoldan ne araçlar geçebiliyor, ne de yayalar. Herkesin üstü başı çamur içinde kalıyor. Olmaz olsun böyle yöneticiler. Acilen istifa etsinler” ifadelerini kullandılar. Belediye yetkililerinin ve ailelerinin yaşadıkları yerler en kaliteli asfalt ile kaplanırken, halka ise çamur deryaları reva görülüyor.

VELİLER ÖĞRENCİLERİ SIRTLARINDA TAŞIYOR

Okul sezonunun gelmesi sebebiyle her gün çamurun içinden okullarına gitmek zorunda kalan öğrencileri, aileleri sırtlarında taşımak zorunda kalıyor. Çamurlu yoldan geçmek zorunda kalan araçlar kirleniyor ve çukurlardan dolayı da araçlar hasar alıyor.

BELEDİYELER SUÇU BİRBİRİNE ATIYOR, OLAN VATANDAŞA OLUYOR

Yolun yapımı konusunda hem HBB, hem de Defne Belediyesi, sorumluluğu birbirine atıyor. Yolun kimin tarafından yapılacağı kanunlarca belirtiliyor. Ancak, iki belediyenin de sorumsuzluğunun cezasını vatandaşlar çekiyor. Günlerdir çamur içinde yaşamak zorunda bırakılan vatandaşlar, %90 oranında destek verdikleri HBB ve Defne Belediyesi’ne ateş püskürüyorlar. Sorumsuz belediyeler ise günler geçmesine rağmen hiçbir çözüm üretmeyerek topu birbirlerine atmaya devam ediyor. Haber:M.Mustafa ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.