Meşale Gazetesi

KIBRIS’A SEFER SAYILARININ ARTIRILMASI HUSUSUNDA BİR ÇALIŞMA VAR MI?

KIBRIS’A SEFER SAYILARININ ARTIRILMASI HUSUSUNDA BİR ÇALIŞMA VAR MI?

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir , Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yazılı olarak cevaplanması hususunda TBMM’ye soru önergesi verdi.

Milletvekili Tokdemir, “Kıbrıs’ta eğitim gören öğrencilerimizin Eğitim-Öğretim yılı başlangıç ve bitiş durumuna göre ve orada çalışan, ikamet eden vatandaşlarımızın için Hatay ilimizden direk uçak seferleri ihtiyacı karşılamaması nedeniyle sefer sayılarının arttırılarak mağduriyetlerin ortadan kaldırılması yönünde bir çalışmanız var mıdır?” diye sordu.

Tokdemir, “Uluslararası üniversiteleri ile dikkati çeken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 90 binin üzerinde öğrenci eğitim görüyor. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programları seçenekleri ile öğrenci nüfus oranının %70’ini Türkiye’mizin dört bir yanından tercih eden öğrenciler oluşturuyor. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde çalışmakta olan 20.000 civarında Hataylı vatandaşlarımızın oluşturduğu bir nüfus vardır. Hatay ilimizden çok sayıda öğrencimizin eğitimlerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde devam etmekteyken ve orada çalışan Hataylı nüfusu göz önünde bulundurduğumuzda THY ile diğer özel havayolu şirketlerinin Hatay’dan Kıbrıs’a direk uçak seferlerinin yeter sayıda olmaması nedeniyle veli, öğrenci ve orada çalışan vatandaşlarımız maddi ve manevi mağduriyet yaşamaktadır” diyerek, şu soruları iletti;“Türkiye – Kıbrıs uçak bilet fiyatlarının bilhassa öğrenciler açısında çok yüksek olduğu bu nedenle bilet fiyatlarının makul bir seviyeye çekilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır? Öğrencilerimiz için Havayolu şirketlerinin bagaj hacmi ve ağırlık ile ilgili yeni bir düzenleme yapmaya yönelik çalışmanız var mıdır?” Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.